alimente

Organismul are un nivel normal al pH-ului situati intre 7,35 si 7,45. Atunci cand nivelul de aciditate din corp este ridicat, suntem mai predispusi la boli si diverse afectiuni. Se poate observa faptul ca persoanele cu un nivel ridicat de aciditate in organism au pielea mai uscata decat a celorlalti si contacteaza mult mai usor raceli si gripe. Aciditatea ridicata este cauzata de factori diversi, de la alimentatie improprie pana la lipsa de suficient oxigen. Cateva recomandari pentru a alcaliniza corpul – pentru a aduce echilibrul la nivel de pH, oferim in conitnuare.

Alimente precum carnea au un continut acid ridicat, in timp ce fructele si legumele au un continut mult mai scazut de acizi. Din acest motiv incercarea unei diete vegetariene pentru o perioada poate sa ajute la diminuarea aciditatii din corp. Daca vi se par fara gust fructele si legumele, le puteti condimenta, insa daca se doreste alcalinizarea, ar trebui evitate si condimentele.

Poate o dieta vegetariana pare prea stricta. Trebuie insa inlaturate din alimentatie, cel putin pentru o perioada, alimente cu un continut acid ridicat, precum: carne de vita, carne de pui, porumb, oua, unt de arahide; chiar si delicatese precum homarul sau stridiile au un nivel ridicat de aciditate.

O alta varianta de a echilibra nivelul pH-ului alcalinizand corpul este apelarea la suplimente alcaline, care pot fi adaugate in apa de baut, pentru ca nivelul de aciditate din organism sa fie redus.

Aloe Vera este de asemenea o varianta pentru alcalinizarea corpului. De preferat, pentru rezultate optime si rapide, este sa se consume seva din frunzele de aloe, aceasta contine toate substantele ce pot fi de ajutor in misiunea reducerii aciditatii.

Pe langa toate aceste recomandari, pentru alcalinizarea corpului si echilibrarea pH-ului trebuie sa consumam mai multe alimente alcaline. Dintre acestea pot fi enumerate salata verde, spanacul, portocalele, grapefruit-ul, bananele, ananasul si migdalele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *