drum off road

Atunci cand optezi pentru o vacanta plina de aventuri trebuie sa ai in vedere achizitia unei masini de teren, in maniera in care poate fi Jeep sau cu tractiune 4×4 incat dupa ce ai gasit vehiculul ideal este sa optezi pentru implementarea unor pneuri mai mari si a unei suspensii.

Suspensia te poate impiedica de unele defectiuni si iti poate facilita atenuarea drumului noduros, in maniera in care avelopele mai mari adauga un plus de aderenta pentru o plimbare mai lina si mai placuta. Cele mai multe suprafete nu sunt plane si necesita diferite benzi de rulare, astfel incat pneurile universale reprezinta o conditie in care se poate realiza o excursie off road.

Presiunile joase ale anvelopelor sunt ideale pentru zonele mai inguste, pentru curbe sau pentru colturile inguste ale traseului si dau in general impresia de mai multa tractiune, fiind mai putin susceptibile perforatiilor de pietre sau altor obiecte ascutite.

Trasee off road

Multe trasee off road pot fi regasite in carti, online sau prin intermediul unor cluburi incat cele mai multe presupun dificultate, mai ales pentru un novice, care ar trebui sa inceapa cu trasee usoare sau medii. Traseele usoare sunt de obicei prestabilite si nu necesita experienta tehnica sau o manipulare extraordinara a masinii. Orice masina pe 4 roti sau cu tractiune poate naviga cu usurinta unele trasee.

Traseele cu dificultate medie vor fi relativ usoare, fara a adauga note extreme si doar cateva obstacole tehnice. Pentru inceput se recomanda un SUV mic, cu anvelope adecvate si cu o suspensie indicata. Traseele grele trebuie lasate celor mai avansati si cu experienta, incat odata un vehicul pregatit cu anvelope, acesta poate parcurge traseul in siguranta.

Sa ramai calm in orice situatie este o strategie care te va ajuta sa scapi de emotii. Respecta terenul, obstacolele si caracteristicile indeaproape ale terenului incat sa reactionezi cu rationament. Mergand incet iti vei permite mai mult timp pentru a reactiona la mediul de schimbare. O cursa off road presupune conducere tehnica, finete si masuri speciale de rabdare si de mentinere a vitezei pe un teren noduros si aventuros.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *