job

Fie ca esti un adolescent care abia a terminat liceul, sau esti o persoana mai in varsta care se afla in cautarea primului job, trebuie sa te pregatesti pentru cautarea unui loc de munca. Inainte sa apuci sa incepi cautarea, trebuie sa aduni la un loc informatii care sa includa detalii si date ale educatiei tale, cat si abilitatile tale, dar si activitati de voluntariat sau alte experiente prin care ai trecut. Chiar daca nu ai avut un job „adevarat” care sa iti plateasca un salariu fix, voluntariat sau babysitting, livrarea ziarelor sau alte activitati similare, trebuie sa stii ca aceste experiente conteaza foarte mult atunci cand iti faci CV-ul si aplici la un job.

In primul rand trebuie sa verifici optiunile pentru primul loc de munca. Primul tau job ar trebui sa fie unul mai distractiv. Ia in considerare ceea ce iti doresti sa faci si unde. Suna mai bine sa ai un job pe plaja decat unul in mall?

Fa o lista a locurilor unde ti-ai format educatia si enumera si lucrurile extrascolare pe care le-ai facut. Noteaza orice activitate pe care ai facut-o. Ai nevoie de aceste lucruri pentru ca CV-ul tau sa arate cat mai bine, iar in acest fel iti vei creste sansele de a te angaja cat mai repede.

Ce trebuie sa iei in considerare pentru primul loc de munca:

Tine minte ca e posibil sa nu primesti primul job pentru care ai aplicat. Cautarea unui loc de munca poate dura foarte mult, in special daca nu prea ai experienta de munca. Fii persistent si asteapta cateva zile, dupa care poti da un telefon catre sectorul de resurse umane pentru a afla mai multe. Daca ai depus CV-ul personal, poti trage o fuga pana la companie pentru ca cei de acolo sa vada ca esti cu adevarat interesat.

Nu te opri. Nu aplica doar pentru un singur job si nu te astepta ca telefonul sa sune. Aplica la cat mai multe job-uri. Cu cat aplici in mai multe locuri, cu atat iti vor creste sansele de a te angaja cat mai repede.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *