In fiecare zi ne dorim o viata mai buna, in fiecare clipa de plangem de un aspect al vietii. Insa in plan concret mai putin se intampla ca ceva sa se schimbe cu adevarat. In cazul cersitului totul este la un nivel national dar si international o problema. Si mai rusinos este ca romanii sunt cei care fac asta si creeaza o imagine urata pentru intreaga tara.

Ajunsesem la un moment dat sa credem ca sunt sanse ca cersitul sa se interzica printr-o lege. Desi in Codul Penal exista o prevedere de acesat gen care vizeaza exploatarea copiilor pentru cersit dorinta era pentru a extinde aceasta lege. Lucru care nu s-a intamplat din pacate. Cum afecteaza asta? Continuam sa fim poporul aratat cu degetul de europeni. Sutem prin prisma celor care cersesc un popor de rusine.

De ce nu s-a votat legea anti-cersit? Raspunsul vine cu o contradictie. In primul rand pentru ca deja exista o lege in acest sens desi ea nu „actioneaza” in sensul larg pentru ca aceasta practica sa nu mai existe. In al doilea rand pentru ca exista deja amenzi pentru asta insa nimeni nu se oboseste sa le plateasca, nimeni nu se streseaza din cauza asta si nerusinarea cu care se continua nu se combate cu o amenda. Nu in ultimul rand ar incepe un adevarat scandal in ceea ce priveste drepturile omului. Poate in schimb ca anumite masuri sa schimbe ceva, de la masuri aspre de pedepsire si mai ales a celor care tin si minorii la cersit in strada si pana la oferirea unui loc intr-un camin social si munca in folosul comunitatii pentru a se justifica intretinerea celor care cersesc din cauza saraciei.

Nu ne-a ajuns ironia unora care au gasit si un motiv de ras in faptul ca Romania are reprezentanti in toata lumea insa nu in domenii de activitate care sa cinsteasca numele. Cersetorii din Franta, o poveste veche care nu se mai termina in conditiile in care nu se pot ingradi libertatile oamenilor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *