scoala-altfelscoala-altfel

Se pare ca Ministerul Educatiei a adus o imbunatatire in ultimii ani de scolarizare, incat elevii sa faca fata provocarilor cotidiene prin intermediul jocurilor si activitatilor extrascoalare. Programul este menit sa asigure implicarea tuturor elevilor si a profesorilor, astfel incat acestia sa realizeze o colaborare armonioasa. Profesorii organizeaza evenimente in afara scolilor, precum excursii la muzee, la organele de justitie, la centrele de excelenta sau la alte institutii educative, precum biblioteci, sali de lectura sau teatre.

In astfel de activitati, elevii sunt lasati sa isi dezvolte capacitatile de comunicare si interrelationare, isi pun in valoare talentele si capacitatile in domenii diferite, se stimuleaza cooperarea si participarea activa si interactiva in contexte diferite nonformale.

Scoala altfel dezvolta elevul

Educatia este mijlocul care faciliteaza relatia dintre mediul familiar si mediul extrascolar, incat elevii sa cunoasca avantajele si dezavantajele lumei de dincolo de scoala. Cele mai importante activitati intrerpinse de educatori, invatatori si profesori sunt cele care vizeaza modelele cu asa da si asa nu din mediul social.

Pentru cei mici, de la gradinita se organizeaza vizita la politie, pompieri, la marile companii de stiri, unde copiii invata cum sa actioneaza in situatii de stres, care este uniforma personalului, ce actiuni intreprind acestia pe teren sau care sunt normele de conduita ale acestora, astfel incat cei mici isi vor forma o idee despre ce ar putea deveni la maturitate.

Pentru elevii de scoli generale, profesorii ii pot implica intr-o serie de evenimente locale, care au ca scop promovarea importantei educatiei, menita sa imbunatateasca calitatea vietii. Astfel ei pot participa la evenimente de caritate, prin daruirea de mici atentii persoanelor aflate in orfelinate de copii sau batranilor din azile.

Liceenii au avantajul varstei iar implicarea in actiuni cu valoare mai mare le creeaza simtul responsabilitatii si al increderii participand la concursuri de testare a cunostintelor generale privind economia tarii, inovarea sociala, sau optand pentru activitati diverse, de la supravegherea altor copii si pana la implicarea in actiuni de voluntariat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *