latinolatino

Potrivit unui studiu recent facut de Joseph Jordania, un dans inseamna o placere pentru corp si minte, incat este vital ca muzica sa contina cel putin un instrument care are o forta selectiva pentru dezvoltarea omenirii sau pentru a transpune intreg corpul intr-o stare de visare.

Dansul se explica ca fiind o forma de miscare, ca fiind o stare alternativa de constiinta, pentru ca prin acesta, individul se pierde intr-o identitate personala si dobandeste o alta identitate, in care se imbina armonios doar cu muzica si dansul.

Unele unitati militare au constata ca a canta si a dansa reprezinta o misiune in care soldatii se pregatesc de lupta, pentru ca abilitatea de a dansa induce aceasta stare ca un fel de transa vindecatoare. Acest fapt vine din trecutul dezvoltarii umane si include, de asemenea, un fel de exercitiu mintal, produsa de activitatea ritmica sau monotona a dansului..

Dansul-forma de comunicare

Dansul a existat inca de la inceputul timpului si poate parea cea mai veche forma de comunicare, mai ales in triburi, pentru ca a fost singurul care a condus la inmultirea speciei, precum si la unele exercitii de autoaparare, de manifestare si exprimare a corpului si comportamentului. Cu timpul, dansul a crescut mai mult, ajungand sa se spuna ca este cea mai noua forma de viata, care confera de cele mai multe ori satisfactii inimaginabile, pe plan fizic si psihic.  Dansul a trebuit sa includa si termeni precum moarte, nastere, renasterea naturii in primavara, casatorie, adolescenta, sex, vanatoare, razboi sau agricultura.

Mai apoi, dansul a fost utilizat pentru a inchina zeii, pentru a venera religiile, pentru a alunga duhurile rele sau in unele ritualuri de a aduce ploaia sau prosperitatea in lume. Dar, cu timpul toate aceste semnificatii ale dansului s-au pierdut, ajungand astazi sa fie doar o forma de arta. Exprima de asemenea o functie de comunicare intre participantii actului artistic, motiv pentru care cei mai multi iubitori de Latino Time explica originile unui ritm lent, ce au intelesuri diferite, dar cu un singur scop, si anume cel al dezvaluirii miscarilor elaborate de conduita morala, a manierelor si a elegantei.

Muzica latino a fost renumita pentru accentul pus pe ritm si bataie, si in consecinta pe stilul efervescent de a deveni un simbol pentru Brazilia. Cu toate acestea, cele mai multe opere in limba latina au fost la fel de populare si in America Latina, precum omologii lor. Diferitele stiluri de dans care pot fi regasite in numeroase tari din America Latina pot fi grupate pe iubirea unui ritm latino. Ce este interesant, muzica latino este singurul gen de muzica occidentala care este clasificata in functie de geografie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *