conservare mediuconservare mediu

Oamenii fac si lucruri bune pentru mediul ce ii inconjoara sau cel putin o parte dintre acestia incearca acest lucru. Este adevarat ca mai mult poluam mediul ce ne inconjoara si i care traim, mai mult decat sa il protejam, dar unele eforturi depuse de omenire sunt considerabile si laudabile, ca si cele de urmeaza a fi descrise in cele ce ureaza.

Indepartarea selectiva a speciilor invadatoare

Unele animale si plante sunt introduse ori cu voia ori in mod accidental a oamenilor, in anumite zone in care vor avea un trai bun. Acestea ajung in cele din urma sa inlocuiasca cu bine plantele si animalele indigene care au supravietuit in acele zone pana in acel moment. Un exemplu in acest sens ar putea fi arborii de cauciuc australieni, care au devenit invadatori in California. Sunt efectuate eforturi pentru a-i inlocui cu alte tipuri de arbori indigeni cum ar fi stejarii de coasta.

Protejarea speciilor native

Ursii panda uriasi sunt foarte cunoscuti pentru rata lor foarte saraca de inmultire in cadrul salabticiei. Tigrul Indian este amenintat de braconajul ilegal. Lamantinii de ape dulci sunt de asemenea sub amenintare permanenta. Toate aceste animale si altele si mai multe au nevoie de protectie  prin declararea anumitor zone care sunt habitate naturale drept rezervatii protejate. Acest lucru poate ajuta la inmultirea numarului acestora.

Controlul incendiilor naturale asupra padurilor

In fiecare an, incendiile naturale asupra padurilor se pornesc in mod spontan in Australia, California si in alte zone uscate ditrugand zone intinse de padure si animalele care se afla acolo si isi au mai ales habitatul acolo. Eforturile omenesti ajuta la stoparea extinderii acestor incendii naturale sau prevenirea acestora, in prima instanta.

Inlocuirea sistemelor alimentare industriale cu permacultura

Potrivit cu Institutul de Permacultura, permacultura este un sistem de proiectare ecologic pentru durabilitate in toate aspectele eforturilor umane. Ne invata cum sa construim locuinte naturale, cum sa ne crestem singuri alimentele, sa restauram peisajele care au fost stricate si de asemenea si ecosistemele afectate tot de actiunile umane sau de cele naturale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *