A avea un sef cu adevarat extraordinar este grozav si iti poate schimba viata total. De fapt, acesta poate schimba tot mersul companiei. Daca seful tau indeplineste urmatoarele criterii, atunci esti norocosul „posesor” al unui sef minune.

O companie este o comunitate

Tot mai des, sefii se comporta si cred ca ale lor companii sunt ca niste masini. Acestia isi trateaza subalternii ca si cum ar fi doar niste ustensile care isi fac treaba. Vei sti ca ai parte de un sef grozav, daca el sau ea nu este axat pe masinarii si pe ustensile, ci mai degraba, creaza o comunitate. A crea o comunitate este de asemenea bine pentru companiile aflate la inceput, pentru ca atmosfera de comunitate promoveaza colaborarea, ceea ce este ideal pentru noi idei creative.

Management-ul companiei nu este control

Un sef ideal nu se gandeste ca are un titlu de genul „dispozitiv de control”, ci mai degraba are un rol de mecanism de directie. Un sef bun va cauta sa inspire noi ganduri si idei si sa creeze noi conexiuni in loc de a doar controla pe toata lumea care se afla sub conducerea lui.

Angajatii ii sunt colegi

Atunci cand esti tratat ca un coleg, coechipier, si nu ca un copil, stii ca ai un sef grozav. A fi tratat in mod corect te va face sa lucrezi mai mult si mai bine, si un sef bun stie asta si de aceea incearca sa creeze un mediu de colegialitate intre voi.

Motivatia vine din viziune

Daca un sef te poate inspira sa visezi si sa-ti si transformi acele vise in realitate, atunci vei sti cu siguranta ca ai un lider grozav. Pe de alta parte, daca un sef incearca sa te motiveze prin frica, atunci stii cu siguranta ca va trebui sa-ti gasesti un alt sef pentru care sa lucrezi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *