imprimante

Se considera ca imprimantele cu laser sunt una din cele mai mari realizari in inginerie pentru ca ofera o stralucire aparte. Fascinanta functionare a imprimante cu laser incepe prin incorporarea unei imagini de tip digital pe o pagina de seleniu, perfect conceputa pentru tamburul rotativ. Luminarea cu laser a hartii si a imaginii care urmeaza sa fie imprimate fara a incalca principiul de fotoconductie este destul de calitativ si se realizeaza prin utilizarea unor lentile si oglinzi, care fac intregile masini sa fie mai luminoase.

Atunci cand seleniul se acopera, acesta devine fotoconductor si se limiteaza doar la acele regiuni care vor fi imprimate. Apoi rolele de tambur preiau functiile de imprimare, indepartand cerneala uscata, numai in acele regiuni in care este perceputa. In consecinta, tamburul imprima cerneala pe hartie prin efectul de caldura si de contact direct.

O alta tehnologie care a aparut in ultima vreme este o imprimanta cu leduri care funtioneaza ca si predecesorii sai cu laser, folosind surse diotice de lumina. Imprimantele cu leduri sunt relativ mai ieftine si poseda o viteza de operare mai mare in cele mai multe cazuri.

Aceasta tehnologie, cu jet de cerneala se explica pe scurt, pentru ca majoritatea imprimantelor cu jet utilizeaza un material piezoelitic care detine un cartus de cerneala umplut in spatele duzelor de pulverizare.

Atunci cand tensiunea electrica se aplica acest material piezoelectric vibreaza si isi schimba forma si dimensiunea. Aceasta genereaza un impuls de presiune in camera cu fluid din cealalta parte a imprimantei, ceea ce face ca duza sa tasneasca prin presiune sub forma picaturilor de cerneala. De aceea, aceste imprimante se denumesc cu jet de imprimare, fiind produse de impulsuri de tensiune.

Imrpimantele cu ink jet sunt relativ mult mai compacte si mai usoare ca forma, adaptandu-se spatiilor mici, in timp ce imprimantele cu laser necesita un spatiu mai mare de depozitare, avand un volum destul de mare. In cazul in care vrei o imprimanta pentur uz zilnic, tine cont de dimensiune si opteaza pentru cea cu ink jet.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *