In zilele noastre protectia si siguranta sunt esentiale. Amenintari avem peste tot in jurul nostru. Inofensive la prima vedere, lucrurile ce par sigure in combinatie cu alte materiale sunt adevarate primejdii pentru noi si cei din jurul nostru.

Spre exemplu, o simpla hartie aruncata la intamplare poate ajunge intr-un scrum de tigara, se poate aprinde si poate genera un incendiu neprevazut. Electronicele si electrocasnicele daca sunt conectate la o priza, in timpul unui scurt circuit, pe langa faptul ca se defecteaza, pot genera masacre fara precedent.

Gazul de la apartament este un alt factor generator de dezastre. Acesta poate conduce la asfixieri, iar in contact cu focul poate produce incendii de proportii mari. Exemple sunt nenumarate, dar un lucru ce il au in comun aceste incendii sunt rezultatele nedorite ramase in urma – morti, raniti, daune materiale si morale. Daunele materiale mai pot fi recuperate in timp prin munca si perserverenta asidua, insa sanatatea nu poate fi reconditionata in intregime din pacate.

Dupa cum spuneam, in timpul incendiilor sunt afectate persoane, bunuri materiale, dar si imobile. Pentru salvarea imobilelor serviciile autorizate de stat ne vin in ajutor. Pompierii sunt mereu la datorie trudind cu spor pentru a stinge si preveni amplificarea incendiilor.

De foarte multe ori, insa se intampla ca si ajutorul pompierilor sa fie inutil din cauza intensitatii si proportiei incendiului. Astfel, din cladiri somptuoase si inalte, fabrici, azile si centre de ingrijire ramane doar scrumul. Se alege praful de toata munca depusa, iar oamenii isi pierd viata, serviciul si speranta.

Despre importanta echipamentelor de protectie

Pentru prevenirea si combaterea acestor dezastre, majoritatea imobilelor sunt dotate cu echipamente de protectie. Acestea sunt alcatuite din costume de protectie, stingatoare, echipamente de autosalvare etc. Este vital ca imobilele sa fie dotate cu acest tip de echipamente datorita faptului ca pot salva vieti si pot elimina daunele ulterioare ale unui posibil incendiu.

Echipamentele de protectie pot fi achizitionate de la producatori si furnizori ce detin autorizatii specializate. Pentru ca acestia sa furnizeze produse si servicii trebuie sa fie abilitati de autoritatea în domeniu, mai concret „Centrul de Studii, Experimentări şi Specializare P.S.I.”.  Sunt putine companii pe piata ce ofera acest tip de produse si servicii. Firmele specializate comercializeaza de obicei echipamente si servicii la preturi ridicate ce nu reflecta in totalitate calitatea si rezistenta acestora.

Societatea Omega Contego este abilitata de autoritatea în domeniu, „Centrul de Studii, Experimentari si Specializare P.S.I.” din cadrul Ministerului de Interne. Societatea detine un site online www.omega-contego.ro  ce va ofera posibilitatea de a va informa cu privire la produsele si serviciile oferite, precum si sursa de a-i contacta.

Serviciile si produsele oferite de Omega Solutions Center sunt urmatoarele: termoprotectia; vopsitoria ce dispune de pompe si pistoale speciale de vopsit, schele metalice, nacele si platforme autoridicatoare; ignifugarea; torcretarea cladirilor si a structurilor metalice. In plus, se mai au in vedere si servicii de aplicare a unor materiale precum mortarul pe suprafete ale lemnului, betonului sau cablurilor electrice. Nu se uita nici de tubulaturile de ventilatie sau de desfumare cu scopul de a proteja termic elementul de constructie pentru un anumit interval de timp.

Lucrarea poate fi executata in conditiile sistemului de termoprotectie ales de proiectant sau dupa o solutie aleasa de comun acord cu reprezentantul societatii care isi doreste sa beneficieze de serviciile Omega Contego. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul online www.omega-contego.ro.

Termoprotectia perfecta poarta marca Omega Solutions Center

Termoprotectia reprezinta procedeul prin care vopselurile termospumante sunt aplicate pe  structuri metalice sau pe alte elemente din diverse materiale. Acest procedeu este extrem de important si joaca un rol vital in siguranta si protectia cladirii. Mai concret, termoprotectia impiedica izbucnirea unui incendiu de proportii.

In cazul in care se produce un astfel de eveniment nedorit, vopselurile termospumante ce au fost aplicate pe structurile metalice se expandeaza, protejeaza structura metalica si limiteaza extinderea flacarilor inspre alte structuri ale imobilului. Acest tip de serviciu se realizeaza doar de firmele autorizate de catre autoritatile in vigoare, compania Omega Solutions Center nefiind o exceptie.

Avantajele termoprotectiilor oferite de Omega Solutions Center sunt:

  • Impiedicarea propagarii incendiilor;
  • Limitarea pagubelor materiale;
  • Costuri reduse si potrivite pentru orice buget;
  • Salvarea de vieti omenesti.

Pentru realizarea eficienta a procesului de termoprotectie este nevoie de o vopsea de calitate. Omega Contego, cum este cunoscuta de clienti, ofera cea mai buna vopsea marca Contego Firebarrier. Aceasta vopsea se aplica pe structuri din lemn, otel, aluminiu, beton etc. Vopseaua termospumanta Contego prezinta urmatoarele calitati:

  • Se aplica foarte usor, la fel ca o vopsea normala;
  • Este cu adevarat non-toxica. In urma unui incendiu aceasta degajeaza fum non-toxic;
  • Vopseaua Contego Firebarrier ofera un finisaj incredibil de neted si se poate pigmenta fara nicio problema. Mai mult, se recomanda intinderea unei vopsele pentru cresterea rezistentei materialelor;
  • Vopseaua termospumanta este testata si re-testata de toate laboratoarele din lume.

Compania Omega Solutions Center se ocupa cu termoprotectia pentru orice tip de structura metalica si respecta cele mai exigente norme pentru acest domeniu de activitate. Personalul firmei Omega Contego este calificat pentru acest tip de servicii si garanteaza calitate 100%.

Torcretarea – o noua metoda de protectie impotriva incendiilor conform site-ului www.omega-contego.ro

Un alt serviciu oferit de Omega Solutions Center este si torcretarea. Acesta reprezinta un procedeu de acoperire a unei suprafetedure, cum este betonul, plasele cimentate, zidaria, cofrajele sau terenurile, prin pulverizare unui strat de beton sau mortar.

Acest procedeu este folosit atat pentru executarea de lucrari noi, cat si pentru repararea sau consolidarea unor constructii deja existente. De asemenea, si torcretarea, ca si termoprotectia, reprezinta o alternativa moderna si sigura pentru prevenirea incendiilor. Torcretarea se realizeaza prin procedeul umed sau prin procedeul uscat.

Avantajele torcretarii sunt definite de eficacitate, dar si pierderile de material fiind mult mai mici decat in cazul aplicarii unei simple tencuieli obisnuite. Materialul este mult mai bine aplicat, procesul constand de fapt in improscarea sa cu ajutorul unor utilaje speciale numite masini de torcretare. De asemenea, un alt avantaj il reprezinta si aderenta materialului datorita fortei de aplicare.

In concluzie, torcretarea si termoprotectia reprezinta procese care ne pot ajuta foarte mult in evitarea pericolelor cauzate de incendii, se realizeaza la preturi accesibile, sunt calitative si rezistente in timp.

Datorita numeroaselor realizari in domeniu, Omega Solution Center este una dintre firmele cele mai recunoscute si apreciate de catre clientii din Romania. Calitatea, profesionalismul, promptitudinea si eficienta ii situeaza pe primele locuri reprezentand una dintre alegerile de baza in materie de produse si servicii pentru incendii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *