alergiialergii
 Atunci cand vorbim despre sanatatea noastra si a copiilor nostril este bine sa stim ca ne putem confrunta in acest anotimp cu alergii fel de fel, incat alergia reprezinta o hipersensibilitate cauzata de reactiile exagerate ale sistemului imunitar. Atunci cand corpul intalneste un anumit alergen, acesta regleaza hiperactivitatea celulelor albe din sange. Acest lucru duce la reactii alergice sau la raspunsuri inflamatorii, care includ de cele mai multe ori urticarie, febra, astm, eczema sau reactii la ingredient alimentare si intepaturi de insecte.

Cauzele alergiilor

Alergiile pot fi cauzate de  mai multi factori, printre care alimentele, medicamentele, insectele, animalele de companie, sau alti alergeni de sezon. Majoritatea oamenilor sunt sensibili la factorii de mediu de sezon, precum polenul, ierburile, bucuienile, mucegaiurile, fumul sau praful. O schimbare majora biochimica are loc in timpul reactiei alergice prin eliminarea de histamine in sange, care actioneaza in zona ochilor, a nasului, pielii, gatului sau la nivel gastrointestinal.

Unele dintre aceste efecte produce si ceea ce specialistii numesc dermatita  atopica la copii, care creeaza o senzatie de mancarime, prin evidentierea unui prurit sau mancarime pe corpul copiilor. Unele dintre aceste dermatite dispar dupa primul an de viata, iar altele persista si cativa ani.

Pentru a sti ca micutul se bucura de cel mai bun tratament este indicat sa optam pentru acele solutii care inclut antihistaminice, steroizi, sau alte medicamente natural si eficiente pentru a evita o noua expunere la alergen. Este bine sa apelam la produse recum mierea de albine, care contine o cantitate insemnata de polen ce intracareaza reactiile alergice prin stimularea sistemului imunitar.

Remedii pentru alergii

Antioxidantii naturali sunt o alta solutie pentru tratarea alergiilor, pe care ii regasim in fructe si legume, recomandate si folosite  de fiecare, mai ales cele care contin extract din seminte de struguri, banane, mere, rosii, morcovi sau ceapa.

Brusturele este o alta planta care combate si impiedica histamina sa actioneze in sens inflamator, incat unele suplimente alimentare preparate din brusture sunt recomandate sub forma de comprimate.

Blocarea actiunilor unor factori alergici reprezinta prima optiune atunci cand ne gandim la sanatatea copilului nostru, astfel incat este recomandabil sa consultam un medic de familie calificat sau un medic dermatolog pentru a scurta durata alergiei. De asemenea femeile insarcinate si cele care alapteaza pot lua diverse suplimente nutritive pentru a fi pazite de alergii.

Este bine sa evitam expunerea copiilor in zone cu praf, cu plante sau cu insecte, pentru ca acestia sa nu dezvolte reactii alergice si sa nu sufere complicatii, incat sa devina sensibili la mediul natural inconjurator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *