Batrani dansandBatrani dansand

Dansul este o activitate fizica placuta care are si beneficii foarte mari pentru persoanele in varsta. Dansatul des ii ajuta pe acestia sa intemeieze relatii noi de prietenie sau amoroase, sa arda caloriile, sa-si mentina sau dezvolte musculatura si sa-si imbunatateasca conditia cardiovasculara. Memorarea pasilor de dans imbunatateste functiile creierului. Cluburile de pensionari pot incuraja aceasta activitate oferind cursuri si lectii de dans. Oferirea unor lectii inainte de un dans mareste participarea in activitatea dansului deoarece creste increderea si abilitatile persoanelor implicate.

Lectii

Oferirea unor lectii pe parcursul unei perioade de timp sau intr-o sesiune rapida inainte de un dans organizat. Participantii la lectiile de dans practica o coregrafie specifica si, daca doresc, pot interpreta pentru ceilalti pensionari dansul respectiv intr-o anumita zi sau in timpul unui eveniment. Multe forme de dans sunt potrivite pentru aceste lectii, precum dansul irlandez, vals, folk international, aerobic, step sau dansul liniar. Inainte de a gasi instructori, intreaba-i si pe batrani ce tip de dans vor sa practice.

Muzica

Muzica trebuie aleasa potrivit gusturilor pensionarilor. Alege muzica pe care acestia o ascultau in tinerete. Gaseste o lista a celor mai populare cantece din fiecare an printr-o simpla cautare pe internet. Vei gasi o multime de piese si artisti care sa le placa, de la Frank Sinatra si Beatles, pana la Angela Similea si la piese din anii ’90 (cine nu danseaza pe „Macarena”). Ca lucrurile sa decurga multumitor, poti sa faci un mic chestionar, pentru a vedea ce artisti domina in gusturile lor muzicale.

Locatia

Majoritatea cluburilor pentru seniori au un spatiu special amenajat care ar putea permite o astfel de activitate. O supriza placuta ar fi si daca intr-o zi ati organiza-o in alta zona, fie ca se inchiriaza o sala din alta cladire sau ati merge afara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *