Pe multi dintre noi ii depaseste tehnica si terminologia folosita in domeniul industrial. Nevoia te invata – se spune – iar in astfel de momente se impune sa ne documentam. Am avut de realizat un studiu de caz pentru facultate, despre sisteme de ventilatie complexe. Sa nu va ganditi ca am avut de prezentat un simplu ventilator casnic sau un sistem de aer conditionat instalat in apartament, cu mod de functionare si detalii tehnice. Studiul de caz trebuia bazat pe o solutie de ventilatie aplicata la scara mai mare – sector industrial, sector comercial ori ceva de anvergura mai mare.
Asa am aflat ca in ceea ce priveste misiunea ventilatiei la scara mai mare se impun solutii mai eficiente. Este necesar un flux de aer mai mare, un debit corespunzator, o alimentare eficienta a ventilatoarelor de tip industrial folosite, cat si motoare electrice de mare putere. Pe langa volume si carti pe care le-am studiat, am cautat si online – cum face toata lumea de altfel – surse de informatii. Un site ce m-a ajutat foarte mult sa inteleg mai bine principiile de functionare a sistemelor de ventilatie complexe este bracomotoareelectrice.ro.
Braco Industrial are ca obiect de activitate dezvoltarea, importul, productia si reparatiile de ventilatoare industriale, motoare electrice si reductoare de turatie. Astfel tot ceea ce inseamna un sistem de ventilatie este in totalitate acoperit si ingrijit. Un hipermarket, o hala industriala ori un atelier de productie nu poate fi ventilat doar cu un sistem de aer conditionat ori cu ventilatoare casnice. Este nevoie de o solutie mai eficienta, este nevoie de astfel de ventilatoare industriale actionate de motoare electrice adaptate cu reductoare de turatie. Pe site-ul oficial Braco am aflat lucruri interesante despre reductoare melcate, principii de functionare si mod de actiune a lor.
Un motor electric ce alimenteaza un ventilator industrial vine echipat standard. Pentru un plus de turatie, o adaptare a turatiei sau orice astfel de modificare trebuie asociat si cu un reductor, fie ca este vorba de un reductor melcat, unul coaxial, ortogonal sau unul din seria reductoarelor planetare. Totul tine de scopul in care este folosit sistemul de ventilatie. Uneori se doreste improspatarea aerului, inlaturarea elementelor poluante, alteori este necesar transportul diverselor gaze intre diferite incinte. Oricare ar fi misiunea, motoarele electrice si reductoarele asigura functionalitate ventilatoarelor.
Astfel am reusit sa ma documentez, studiul de caz pe care l-am intocmit si prezentat a fost bine notat si am castigat si cateva cunostinte despre sistemele de ventilatie. Am in plan sa pornesc o afacere in domeniul alimentar si chiar mi se par utile aceste informatii despre sistemele de ventilatie complexe.