word-lens

Aplicatia Google Translate a reusit sa ne mai simplifice viata in ultimul timp. Insa, se pare ca Google a integrat in acest instrument extrem de folositor si limba romana. Astfel, aplicatia devine extrem de importanta atunci cand calatorim, reusind sa ne descurcam pe cont propriu in tarile straine fara a avea nevoie de un translator.

Word Lens este aplicatia care s-a alaturat Google, iar Otavio Good, creatorul Word Lens, impreuna cu Julie Cattiau- product manager al Google Translate sustin ca ultima versiune lansata de Google Translate este absolut uimitoare.

Asadar, ultima actualizare a Google Translate aduce 20 de limbi noi, pe langa cele sapte disponibile deja, printre care se gaseste si limba romana. In primul rand, trebuie sa descarci aplicatia, dupa care indrepti camera foto spre un mesaj anume si il citesti. Acesta aplicatie functioneaza si in cazul unor semne de strada, meniuri la restaurante si chiar in cazul instructiunilor de folosire a unui produs de pe o eticheta. Asadar, pe ecran iti va aparea traducerea in limba pe care o vei selecta, iar cel mai uimitor este ca nu are nevoie de conexiune la Internet- insa, acesta va avea nevoie la prima utilizare de descarcarea dictionarului pe limba romana.

Traducere vizuala

Aplicatia Word Lens, separa in primul rand literele de fundal dar si de alte elemente, apoi reuseste sa citeasca fiecare litera in parte, pentru ca mai tarziu sa afiseze un raspuns. Deocamdata, traducerea functioneaza doar din limba romana in cea engleza si invers.

Octavio Good sustine: „Dincolo de ceea ce face, eu sunt incantat de aceasta versiune si din alt punct de vedere. Ca sa includem aceste limbi noi, a trebuit sa regandim si sa rescriem aplicatia. Ca sa le putem traduce atat de repede, folosim aceste retele neuronale ale Google ca sa recunoastem litere in mai multe limbi.” Totusi, Google Translate ofera si functionalitatea Camera Mode, care va ajuta la traducerea de cuvinte si expresii in diferite limbi.

 

De admin

Un comentariu la „Word Lens se alatura Google”
  1. este o aplicatie care ne va ajuta sa invatam gramatica pe care multi dintre noi am uitat-o. cateva carti de gramatica si vocabular mai trebuie sa treaca prin mainile multora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *