unghii ingrijiteunghii ingrijite

Nerespectarea igienei orale poate provoca o multime de probleme in viata individului, astfel incat periajul dintilor de doua sau de trei ori pe zi este necesar pentru buna sanatate a dintilor. Acest lucru a fost observant de cei mai multi medici dentisti care au constatat ca oamenii nu stiu sa isi perieze in mod corespunzator dintii, si se confrunta cu diverse probleme dentare precum carii, gingivita, dureri de dinti sau paradontoza.

Spalarea mainilor cu un sapun antiseptic este una din cele mai importante aspecte care tine de igiena personala, astfel incat este bine sa ne spalam pe maini inainte si dupa masa, precum sa spalam alimentele pe care le ingeram. Inainte si dupa toaleta este important sa ne curatam mainile de microbi, pentru ca acestia pot cauza germeni care vor facilita infectiile si bolile de piele, care ulterior necesita mai multe zile de tratament pentru vindecare.

Cei mai multi medici spun ca este indicat sa facem un dus zi de zi pentru a elimina mirosurile din piele, precum si bacteriile cu care am intrat in contact intreaga zi. Un dus este bun pentru eliberare de stres, pentru o odihna cat se poate de reusita.

Nu trebuie sa uitam ca aspectul exterior vizeaza si calitatea parului, care trebuie sa fie in fiecare zi spalat si ingrijit, motiv pentru care trebuie sa iti alegi bine samponul, in functie de necesitatile parului tau. Unele tipuri de sampon pot sa redea stralucire parului, iar altele pot ajuta la reconstructia celulara a scalpului. Nu trebuie sa uitam nici de o vizita la salonul de coafat sau la frizerie, incat sa parul sa para mereu ingrijit si sa aiba o forma.

Unghiile trebuie si ele sa treaca printr-un tratament de ingrijire, astfel incat acestea sa aiba o forma frumoasa, sa fie pilite si uneori date cu lac incolor. Igiena personala se reflecta si prin calitatea unghiilor bine ingrijite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *