Prietenii pot fi de durata sau pot fi de un timp cat mai scurt, in masura in care acestea sunt apreciate si valorate de fiecare partener, mai ales atunci cand stim ca viata este cea care ne pune la unele din cele mai grele incercari, menite sa ne formeze si sa ne educe.
De multe ori se intampla ca prietenii sa se confrunte cu unele probleme de sanatate sau trec prin momente dificile, cum ar fi un accident, dieta pentru a slabi sau examenele de la facultate, care ii fac sa se simta mai inchisi in sine si sa nu isi doreasca pe nimeni aproape. Acestia cu siguranta au nevoie de incurajare chiar daca nu cauta acest lucru.
Ajuta-l pe prieten fara a-l judeca
Oamenii au nevoie sa isi spuna povestile in propriile lor cuvinte si in propriul lor timp, incat atunci cand trec printr-o criza trebuie sa le acordam timpul si atentia noastra. Desigur ca putem avea opinii diferite asupra modului in care au rezolvat o problema sau in privinta modului in care au actionat, dar nu este intotdeauna necesar sa ne spunem parerea.
Concentreaza-te pe prietenul in nevoie
Este important ca acesta sa simta ca este cineva langa el care se gandeste si care aloca din timpul sau pentru a-l asculta, pentru a-i oferi cea mai mare incredere, astfel incat atunci cand esti alaturi de el sa accelerezi procesul de vindecare. Daca ati trecut printr-o situatie similara cu a prietenului, atunci ar trebui sa stiti ca orice experienta necesita un timp de consultanta.
Pastreaza contactul cu el
Chiar daca tocmai ai plecat de la el si l-ai ascultat, cu siguranta ti-ai dat seama ca de fapt acesta nu si-a schimbat starea de spirit. Poate ai reusit sa ii furi un zambet schitat si ai reusit sa il faci pentru cateva clipe sa nu se gandeasca la problemele prin care trece si de aceea este bine ca inainte de culcare sa ii dai un apel telefonic sa il intrebi cum se simte sau daca are nevoie de ceva. Cu siguranta va conta mult pentru prietenia voastra.