curiozitate

curiozitateAtributul care defineste de cele mai multe ori personalitatea unui geniu nu este inteligenta pe cat de mult este curiozitatea, pentru ca in cele din urma aceasta este cea care creeaza spiritul de acumulare a informatiilor si in cele din urma de dezvoltare personala si profesionala.

Curiozitatea imbunatateste calitatea invatarii

Curiozitatea vine cu o multime de intrebari in masura in care este cel mai bine sa mergi la vanatoare cu o serie de arme pregatite pentru a afla raspunsurile intrebarilor pe care le aveti in privinta unui subiect si cu sigurnata nu va veti odihni pana nu le veti gasi un raspuns. Rezultatul final este ca veti invata o multime de informatii menite sa se adauge la cunostintele dobandite pe parcursul vietii pana in prezent. Nu e de mirare ca oamenii curiosi detin mai multe informatii decat altii.

Vei avea multe experiente noi

Motivat de curiozitate atunci cand iti doresti sa afli multe raspunsuri vei pasi ca intr-o aventura in drumul cunoasterii. In functie de ceea ce cauti poate fi necesar sa mergi in locuri noi, sa inveti lucru noi si sa aplici lucruri noi. Probabil va confruntati de multe ori cu dificultati si obstacole, dar tine de voi sa le depasiti. Pana cand ajungeti la obiectivul final este bine sa va inarmati cu intelegere si rabdare. Aceasta calatorie de la ignoranta la cunoastere va aduce noi experiente in viata si va elimina banalitatea, va aduce prospetime in viata de zi cu zi, va stimula creativitatea si va ajuta sa cresteti ca individ social.

Vei intelege mai bine unele procese

Totul in viata, inclusiv viata insasi  este un proces. Lucrurile functioneaza pentru ca ceva sau cineva le face sa fie lucruri, iar daca sunteti curiosi, va doriti cu siguranta sa stiti cum se fac. Evenimentele cum ar fi stralucirea stelelor, suflarea vantului, productia de cola sau latratul unui caine depinde de dorinta voastra de a le afla demersul. Astfel, curiozitatea va ajuta sa intelegeti cum se fac lucrurile si implicit procesele lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *