In cadrul oricarei afaceri in ordine si care se doreste a fi de succes pe segmentul de piata pe care se afla clasata, este esentiala aceasta sintagma tot mai des intalnita in zilele noastre si mai ales in cadrul marilor companii care vor sa pastreze o legatura dintre cel mai bune cu clientii, sa-i fidelizeze si sa le ofere calitatea de top a produselor si serviciilor de care acestia u nevoie la un moment dat.
„Clientul nostru, stapanul nostru” nu trebuie luata drept o sintagma mot-a-mot pentru ca astfel se citeste ceva ce nimeni nu si-ar dori, in special nu firmele care au o anumita oferta de vanzare catre anumite publicuri. Nimeni nu vrea sa fie vazut drept un sclav, un muncitor aflat in subordinea altcuiva mai mare.
De fapt, aceasta vorba inteleapta si celebra in toata lumea probabil, in cadrul afacerilor de tot felul, trebuie privita ca un indemn la umilinta, la supusenie sau cel putin la o anumita apreciere si atentie acordata nevoilor clientului de pretutindeni si care dispune de resursele necesare pentru a face ca afacerea in cauza sa creasca sau sa scada la un moment dat.
Aceasta sintagma comerciala in genere este folosita atat de des de catre managerii unora dintre cel mai mari corporatii si firme de renume ce vor sa-si motiveze angajatii si pe toti cei din subordine sa acorde o atentie deosebita si o grija foarte mare cuvenita clientilor care pot profita de pe urma produselor sau serviciilor oferite de catre respectiva firma.
Focusarea pe client, acordarea atentiei si ascultarea dorintelor pe care le are, dar mai ales indeplinirea si punerea in aplicare de solutii dintre cele mai viabile pentru ca cererile acesta le are, sunt aspecte esentiale in buna desfasurare a relatiei dintre o firma producatoare si intre clientul acesteia, client ce este intr-o masura stapan, sau asa cel putin ar trebui sa-i fie demonstrat, pentru o afacere echitabila intre cele doua parti, in care rezultatul sa fie unu win-win.