rmauditrmaudit

Contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune reprezinta doua concepte uzuale in cadrul societatii atunci cand ne raportam la lumea finantelor si implicit la cea a afacerilor, incat este bine de stiut ca unele companii folosesc ambele tipuri de contabilitate, dar care difera una de alta in functie de scopurile folosite.

Cum se deosebesc cele doua?

Contabilitatea financiar-contabila reprezinta colectarea, inregistrarea, clasificarea, prezentarea in mod credibil a informatiilor financiare, in asa maniera in care toate entitatile economice cum ar fi statul, autoritatile fiscale, guvernul, actionarii, creditorii unei companii sa le poate intelege cu usurinta.

Din datale prezentate, aceste grupuri pot intelege cu usurinta ce se intampla intr-o companie, si pot dobandi cu usurinta informatii in ceea ce priveste punctele forte sau slabe ale unei companii.

Pe de alta parte contabilitatea manageriala sau de gestiune se realizeaza in scopul unei mai bune intelegeri a faptelor realizate in cadrul societatii pentru a gestiona unele situatii conflictuale, si nu sunt adresate publicului. Aceasta contabilitate se efectueaza in scop managerial, si trebuie sa aiba o atentie sporita cel care o realizeaza pentru a obtine rezultate fiabile in cele din urma.

Din aceste considerente este mai bine sa apelezi la o societate externa care sa iti ofere cel mai bun serviciu in domeniul auditului, pentru ca poti gasi un audit financiar statutar aici care sa indeplineasca unele din cele mai multe calitati in domeniul controlului intern.

Cautare pentru siguranta

Daca te-ai decis sa apelezi la o societate care presteaza astfel de servicii, realizeaza pentru inceput o cautare in ceea ce priveste calificarea personalului si acreditarea acestuia pentru a te asigura ca banul tau isi va gasi cea mai buna investitie.

Pentru a evalua eficienta si fiabilitatea organizatiei pe care o conduci, devine necesar sa pui la dispozitie toate documentele contabile unui personal abilitat, care sa constate buna functionare a entitatii pe care o conduci. Unele companii adesea opteaza pentru falsificarea unor documente financiare, motiv pentru care nu respecta legea Codului Fiscal. Pentru a restriction aceasta activitate este bine sa se examineze transparenta unei companii, motiv pentru care auditorii sunt necesari. Acestia pot fi numiti de o instanta judecatoreasca sau alesi de organizatia in sine.

Cand vine vorba de auditor, acesta trebuie sa detina unele din cele mai cautate abilitati si capacitati, printre care: calificarea educationala adecvata, certificate care sa ateste experienta acestuia,  abilitati matematice si financiare, buna capacitate de relationare si comunicare, referinte in analiza datelor financiare, precum si cunostinte in domeniul informational.

De cele mai multe ori este necesara certificarea abilitatilor, dar, cu toate acestea, candidatii cu multe certificari sunt probabil absorbiti de cele mai mari companii. Perspectivele de angajare pentru aceasta profesie sunt ridicate, mai ales ca societatea in care traim este in cautare de auditori cu studii si experienta avanasata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *