spatii verzi

Bucurestiul este un oras frumos ce adaposteste mii de locuitori implicati in dezvoltarea acestuia. Fiecare meserie in parte pe care o au bucurestenii contribuie la imbunatatirea resurselor, dezvoltarii companiilor, dar si a infrumusetarii capitalei.

Datorita faptului ca aceasta parte a tarii beneficiaza de cele mai bune servicii de vidajare Otopeni, Bucurestiul devine cunoscut ca unul din cele mai ingrijite si frumoase orase din Romania. Solutiile complete de care se bucura datorita echipei de profesionisti din cadrul societatii S.C. DINSTEF COM S.R.L. sunt cele de:

 • desfundari si curatari canalizare;
 • stropire spatii verzi;
 • spalare spatii si incinte betoniere;
 • spalare piscine;
 • decolmatari;
 • denisipari;
 • servicii de vidanjare.

  spatii verzi
  Sursa: fastcompany.net

Toate aceste lucruri mentionate contribuie la intretinerea orasului. Cu totii stim cat de important este aspectul acestuia, de aceea spatiile verzi imprejmuiesc multe din zonele Bucurestiului.

De ce sa protejezi spatiul verde din orasul tau

Iata care sunt beneficiile spatiilor verzi:

 • agrement;
 • joaca;
 • lectura;
 • racorirea atmosferii pe timpul verii;
 • inlcazirea in timpul iernii;
 • adaposturi pentru insecte;
 • estetic;
 • absorb scurgerile apei de ploaie;
 • degaja oxigen.

Beneficiile ecologice ale spatiilor verzi din oras

Spatiile verzi ofera un habitat pentru o varietate larga de pasari, animale, insecte, precum si alte organisme.

Acestea previn eroziunea solului si absorb apa de ploaie. De asemenea s-a dovedit stiintific faptul ca toti copacii extrag cu succes substantele poluante. De exemplu, 20 de copaci pot compensa poluarea provenita din conducerea unei masini timp de 60 de mile pe zi.

bucuresti
Sursa: deviantart.net

Probabil ti-ai dat seama ca pe timpul verii caldura este aproape de nesuportat in zonele cu asfalt si beton. Acestea abosorb radiatiile solare, astfel ca emit o forma de caldura insuportabila. De aceea, spatiile verzi sunt cele ce ofera racoarea de care avem nevoie cu totii intr-o zi caniculara de august.

Plantele au capacitatea, de asemenea, sa reduca poluarea fonica prin numarul crescut de arbori ce imprejmuiesc zonele foarte circulate.

In cele din urma, spatiile verzi sunt un bun indicator al sanatatii ecologice globale a ecosistemului.

Beneficiile sociale ale spatiilor verzi din oras

parc herastrau
Sursa: csr09.ro

Joaca, meditarea si odihna sunt principalele lucruri ce caracterizeaza beneficiile sociale insotite de spatiile verzi.

In parcuri, de exemplu, unde se afla cele mai multe plante, copiii se joaca in voie, inspira aer curat si isi petrec timpul intr-o zona nici prea infierbantata, insa nici prea friguroasa. Copacii vor feri spatiul de vantul puternic si vor tine la distanta poluarea din atmosfera.

In cadrul acestui spatiu persoanele de toate varstele se relaxeaza stand pe o banca si comunica unii cu altii sau decid sa se aseze pe o patura in timp ce lectureaza cartea favorita.

parc cismigiu
Sursa: wikimedia.org

Spatiile verzi promoveaza o conexiune intre locuitorii comunitatii si mediul natural ce ii inconjoara. Pentru ca un grup social sa fie de durata, aceste aspecte sunt esentiale.

Beneficiile aduse mediului

Spatiile verzi vor aduce un plus urias oricarui oras, insa la o prima vedere aspectul este cel ce ne capteaza atentia in mod deosebit. De cele mai multe ori acestea ajung sa fie atractivitatea zonei.

Plantele nu doar ca elimina oxigen, insa previn poluarea apei, modereaza temperaturile ridicate, precum si radiatiile ultraviolete.

Bucuresti
Sursa: famouswonders.com

Studiile realizate de cei mai mari specialisti arata faptul ca un copac are capacitatea de a absoarbe aproximativ 13 kilograme de dioxid de carbon in fiecare an si elibereaza oxigenul necesar pentru o familie timp de o ora.

Toate fiind spuse, nimic nu este mai benefic pentru organism si mai placut privirii decat spatiile verzi frumos ingrijite din fiecare oras.

 

Blogger: Cerasela S.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *