masini second handmasini second hand

Nu oricine isi poate permite o masina noua. Asta nu inseamna ca nu poti sa iti cumperi o masina la mana a doua. Doar pentru ca e second hand, nu inseamna ca nu va merge bine si va trebui sa o impingi prin intersectii. Sunt destule masini bune disponibile spre vanzare si nu trebuie sa-ti faci atatea griji asupra calitatii pe cate iti faci. Pentru a te asigura ca vei cumpara ce trebuie, iata ce trebuie sa ai in atentie:

In primul rand, trebuie sa eviti samsarii. Acestia cumpara masini la preturi cat mai mici, care ascund mici defecte, apoi vanzandu-le la pretul pietei. Din fericire, datorita internetului si a sfantului Google, iti poti da usor seama cine opereaza astfel: scrie-le numarul de telefon pe Google, si daca iti apar mai multe rezultate cu oferte de masini, las-o balta si treci  mai departe. E spre binele tau.

Verifica cat mai multe masini. Prima impresie este destul de importanta, in acest caz, deoarece felul in care arata exteriorul si interiorul masinii vizate nu poate sa fie prea departe de modul in care au fost intretinute partile componente. Daca sunt totusi probleme cu partile componente, acestea pot fi schimbate printr-o simpla vizita la un magazin online auto.

Evident, trebuie sa te uiti daca masina a fost lovita sau nu. Vanzatorii pot sa incerce sa ascunda acest lucru, insa poti sa te uiti la liniile caroseriei – acestea trebuie sa fie imbinate si continue, fara diferente observabile. Spre exemplu, liniile de pe portierele din fata trebuie sa se continue pe cele din spate, fara nicio perturbanta. De asemenea, daca masina a fost vopsita, se poate sa fi avut un accident pe care acum proprietarul sa-l ascunde. Desigur, asta nu este obligatoriu, insa exista cazuri.

O alta modalitate prin care poti sa-ti dai seama ca ceva este suspicios este prin comparatia dintre numarul de kilometri si uzura masinii, iar acest lucru se poate face destul de usor. Daca volanul, cauciucul de pe pedale, schimbatorul de viteze sau tapiteria par uzate, insa numarul din bord arata ca s-au realizat mai putin de 100.000 de kilometri, ar trebui sa mergi la un service auto unde se poate testa electronic daca nu cumva a fost dat inapoi kilometrajul masinii.

Atunci cand testezi masina, nu o lua doar pe drumuri drepte, ci pe un drum cu piatra cubica, de exemplu. Astfel, vei auzi zgomote suspecte la roti, articulatii sau caroserie, daca acestea exista. De asemenea, nu cumpara masini „tunate” de proprietar. De multe ori acestia se cred piloti de curse si traiesc cu impresia ca un abtibild le va face masina sa se comporte ca atare, asa ca masina va deveni uzata inainte de vreme.

Spor la condus!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *