www.saluscontrols.ro

In cazul in care te gandesti cu groaza la iarna care urmeaza si la facturile uriase la incalzire care te vor supune la o cheltuiala suplimentara, afla ca poti sa iei masuri in acest sens. Modalitati de a economisi sunt propuse peste tot, insa una care chiar merita atentie se refera la instalarea unui termostat pentru centrala termica.

Ce trebuie sa stii in acest sens? Cum vei alege un termostat potrivit? Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont? Iti ofer in randurile urmatoare cateva informatii care te vor ajuta sa iei o decizie inspirata.

  1. Termostatul trebuie sa fie compatibil cu sistemul de incalzire

Acesta este primul si cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont. Exista termostate care sunt specific concepute pentru a gestiona sistemele de incalzire prin radiatoare, dar si solutii care vizeaza incalzirea prin pardoseala. La fel de bine poti sa te orientezi si catre un termostat care poate sa gestioneze foarte bine ambele tipuri de sisteme mentionate. Daca vrei si o recomandare, poti verifica gama de produse propusa in cadrul site-ului www.saluscontrols.ro.

  1. Termostat clasic vs termostat din noua generatie

Ambele tipuri te pot ajuta sa obtii un plus de confort termic in locuinta, alaturi de o posibilitate de a economisi si de a reduce valoarea facturilor lunare la incalzire. Trebuie sa te gandesti insa la propriile tale nevoi.

Preferi sa ai control deplin sau doar o oarecare marja in care poti regla temperatura? Daca ai de gand sa monitorizezi temperatura exact, alege un termostat modern, de noua generatie. Electronic, chiar wireless si cu posibilitate de control prin intermediul unei aplicatii, un asemenea termostat iti va oferi ocazia sa tii in frau consumul prin monitorizarea grad cu grad a temperaturii.

Daca te afli la polul opus si nu ai nevoie decat de un termostat clasic, opteaza pentru unul care nu ofera neaparat gestiune grad cu grad a temperaturii – si acestea se dovedesc eficiente, chiar daca exista in cazul lor o marja de eroare de 1-2 grade Celsius.

  1. Termostat programabil sau neprogramabil?

In cazul in care vei alege a doua varianta, va trebui sa fii tot timpul prezent langa aparat pentru a face setarile corespunzatoare. Reglarea manuala poate fi insa un neajuns si daca iti doresti sa il eviti va trebui sa optezi pentru un termostat programabil.

Un asemenea aparat il poti seta o singura data, la instalare, in functie de propriul tau program. Vei avea posibilitatea de a stabili temperaturi pentru zi si pentru noapte, pentru perioadele in care vei fi acasa si in cele in care vei lipsi. Poti sa alegi fie unul din programele prestabilite, fie sa realizezi tu unul 100% adaptat dupa orarul tau zilnic.

Odata ce ai tinut cont de toate aceste repere, ramane doar sa alegi produsul care se pliaza perfect nevoilor tale. O recomandare din partea mea ramane site-ul www.saluscontrols.ro – produsele pe care le ofera se pot potrivi oricaror preferinte si exigente.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *