Visul multora dintre noi este cel de a ne construi propria casa. De mici, vedeam in filme diferite proiecte de case care ne atrageau si la care visam. Dar te-ai intrebat vreodata ce presupune constructia unei case? Poate fi o adevarata provocare si necesita atat investitii financiare, cat si investitii de timp. Nu dispui de timpul necesar si nici nu stii cu ce ar trebui sa incepi? Exista echipe de profesionisti care se ocupa de constructia casei tale de la cap la coada. In constructia casei nu ai nevoie doar de o echipa de muncitori si de materiale, ci si de autorizatii de la diferite institutii ale statului, si multe acte.

Smart Home Concept se ocupa de tot ce ai nevoie pentru ridicarea casei tale: servicii de arhitectura, urbanism, design interior, inginerie si consultanta tehnica in domeniul constructiilor, etc. Ei pot ajuta atat persoanele fizice in ridicarea casei visurilor lor, cat si persoanele juridice care isi doresc, spre exemplu, sa construiasca o cladire. De asemenea, daca ai un proiect in desfasurare, expertii de la Smart Home Concept se ocupa si de verificarea stabilitatii constructiei, siguranta in exploatare, siguranta la foc etc., citeste si aici mai multe detalii.

De ce acte ai nevoie pentru constructia casei?

  1. O sa ai nevoie de autorizatii de constructie si de acte de proprietate, prin care sa dovedesti ca terenul pe care urmeaza sa ridici casa, este un teren detinut de catre tine. Autorizat de construire este documentul care certifica dreptul tau de a face o casa. De asemenea, este obligatoriu un certificat de urbanism. Nu intelegi ce sunt cu atatea acte? Nu stii unde sa gasesti institutiile emitente? Apeleaza la Smart Home Concept care sa te scape de aceste griji. Echipa de experti este la zi cu toate legile in vigoare si o sa poata sa te indrume corect.
  2. Documentele tehnice, care includ proiectul arhitectural si avizele necesare pentru instalatia electrica, instalatiile sanitare. Fara un plan cu arhitectura casei, nu o sa poti obtine autorizatia de construire. Este absolut necesar si trebuie realizat de catre un specialist certificat in acest domeniu. De ce? Pentru ca in acest plan arhitectural o sa fie incluse si pozitionarea instalatiilor, atat electrice, cat si sanitare. Documentele pentru racordare la apa-canal, electricitate, gaz, mediu sunt si ele obligatorii pentru a obtine autorizatia necesara inceperii constructiei.
  3. Proces verbal de receptie – acesta este necesar pentru confirmarea faptului ca proiectul s-a desfasurat conform planului stabilit
  4. Contract cu firma de constructii – prin care o sa se stabileasca detaliile financiare si termenele de constructie. O sa fie necesare diferite acte care sa ateste faptul ca au fost efectuate platile pentru serviciile prestate.

Acestea sunt unele din documentele importante pentru constructia unei case, dar nu sunt singurele lucruri de care trebuie sa tii cont. Daca vrei sa castigi timp si ti se pare o munca dificila, apeleaza la o echipa de experti care sa te poata ajuta cu tot ce ai nevoie. Smart Home Concept pune la dispozitie si proiecte de case, daca nu esti decis si nu stii ce design sa alegi pentru viitoarea ta locuinta.

 

Contact:

0721965884

office@smarthomeconcept.ro

 

 

 

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *