moarte

Exista foarte putini care sa spuna ca nu le este frica de moarte. De fapt, cei mai multi se tem de momentul mortii si cu toate ca exista unele teorii care sustin ca nu trebuie sa ne fie frica, mintea noastra pare ca o ia razna de fiecare data cand se gandeste la abis. Astfel, faptele bune sunt rasplatite cu eternitatea in rai, iar cele rele cu iadul. Afla care sunt cele mai temute locuri de dupa moarte care sperie cei mai multi oameni.

Yomi

Dintre taramurile mortii care ne sunt oferite, Yomi este una mai putin descurajanta. Aparent, nu exista niciun semn de pedeapsa, indiferent de faptele sau pacatele pe care cineva le-a facut in timpul vietii. Unii subliniaza faptul ca Yomi implica putrezirea cadavrelor si descompunerea lor lenta, insa daca cineva ajunge in Yomi, nu exista nicio sansa ca procesul sa mai fie suspendat.

Reincarnarea

Reincarnarea este defapt, reintoarcerea din planul astral a unei entitati, in acest plan terestru intr-un nou corp omenesc. Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi scurta sau nu -in medie: cam 100-200 de ani. Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai „evoluate”.

Iadul religios

Biblia afirma clar ca focul ii distruge pe cei rai chiar aici pe „intinderea pamantului”. Fiecare scriitor al Bibliei, care vorbeste despre subiectul iadului, mai adauga inca o viziune asupra celei de a doua morti a celor rai. Cat timp vor continua sa traiasca si sa sufere cei rai in acel foc? Nimeni nu poate sa raspunda cu precizie la aceasta intrebare deoarece Biblia zice ca ei vor fi pedepsiti dupa faptele lor. Asta inseamna ca vor fi grade de pedeapsa, iar unii vor suferi mai mult decat altii.

Xibalba

Xilbalba este o lume subpamanteana din mitologia Maia. potrivit vechilor scrieri maiase, asa numitele Popul Vuh, drumul care Xibalba era presarat cu nenumarate obstacole, rauri intesate de scorpioni sau serpi, case parasite in care salasluiau lilieci vampiri si animale mitologice care ar fi putut ucide pe cei care s-ar fi aventurat intr-o asemenea calatorie subterana. Maiasii credeau ca sufletele mortilor trec prin acest pasaj insotite de un caine urias care avea capacitatea sa vada prin intuneric.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *