Sphynx

Pisica se numara printre primele animale domesticite de om. Aceasta se afla in topul preferintelor americanilor in materie de animal de companie. Blanda, jucausa si alintata, felina reuseste sa atraga cat mai multi iubitori. In afara de tarile in care pisicile sunt mancate, restul dezvolta o adevarata afectiune pentru ele. Este important de mentionat faptul ca cea mai scumpa rasa de pisica din lume valoreaza cat un automobil de lux. Iata cateva din cele mai scumpe pisici din intreaga lume:

  • Ashera este de departe cea mai scumpa rasa de pisica din lume. Aceasta seamana foarte mult cu un leopard in miniatura si poate fi plimbata cu lesa. Este extem de jucausa si de blanda. Un astfel de exemplar valoreaza 100.000 de dolari.
  • Savannah este rasa de pisica ce provine chiar din savana. Este considerata una din cele mai mari rase de pisici domesticite. Des este asociata cu un caine datorita taliei sale mari si loialitatii de care da dovada. Costul unei astfel de feline valoreaza 50.000 de dolari.
  • Sphynxul reprezinta una din cele mai ciudate rase de pisici de pe intreg pamantul. Aceste creaturi nu au blana, iar ochii sunt exoftalmici. Un fermier batran a observat ca pisica lui fatase un pui fara par. Dupa un timp alt pui a fost fatat la fel. A decis in cele din urma sa incruciseze cele doua pisici, astfel dezvoltandu-se o noua rasa. Aceasta infatisare exagerata ii poate aduce proprietarului 1.000 de dolari.
  • Pisica bengaleza este o alta rasa de pisici extrem de costisitoare. Ea a aparut in urma imperecherii dintre o pisica domestica europeana si o pisica leopard asiatica. Astfel, aceasta rasa poate ajunge si la pretul de 40.000 de dolari.
  • Pisicile Allerca marele avantaj de a fi suportate de persoanele alergice. Aceasta rasa a fost creata special pentru cei ce intampina astfel de dificultati si totusi vor sa se bucure de compania uneia. Aceasta costa in jur de 6.000 de euro.

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *