Chiar daca si in zilele noastre ejacularea precoce este un subiect tabu este demonstrat faptul ca 1 din 5 barbati sufera de ea. Daca vorbim din punct de vedere medical inca nu exsista niciun standard sau studiu care sa arate cat trebuie sa dureze un act sexual.

Daca ejacularea are loc mult mai devreme decat ambii parteneri si-ar fi dorit atunci putem aduce in discutie ejacularea precoce. Mai pe larg daca ea are loc dupa o stimulare minima sau la scurt timp dupa penetrare. Ejacularea prematura poate fi de doua feluri: ejaculare primara si secundara.

Cea dintai se refera la o disfunctie sexuala care a fost prezenta si nemodificata pe toata perioada activitatii sexuale a barbatului. Cea de a doua a aparut dupa o perioada de timp. Care sunt cauzele ei? Foarte frecvent ejacularea precoce este cauzata de factori psihologici nu biologici. Si aici putem vorbi de educatia sexuala neportivita care duc deseori la sentimentul de rusine si vinovatie. De asemenea de vina pot fi si anxietatea, stresul, imposibilitatea de a controla excitarea dar si lipsa controlului mental.

Daca vorbim de cauzele biologice aici aducem in discutie impotenta sau problemele de sanatate. Si bineinteles ca toata lumea se intreaba daca exsista remedii. Din fericire da.

Primul din remedii este terapia sexuala care inseamna de fapt masturbare cu o ora sau doua inainte de acrtul sexual propriu-zis. El poate incerca ca in timpul masturbarii atunci cand simte ca ii vine sa se opreasca apoi sa reia din nou. In acest fel se invata cu controlul si de-a lungul timpului actul sexual va incepe sa dureze mai mult.

Un alt remediu este o terapie medicamentoasa unde se folosesc antidepresive. Ele inhiba receptorii de serotonina insa sunt foarte rar utilizate in acest scop. Psihoterapia functioneaza foarte bine doar daca relatia dintre terapeut si pacient este o relatie foarte buna. Este recomandat sa renuntati si la alcool sau la fumat. Si masarea regiunii inghinale este indicata cu ulei de ricin care imbunatateste fluxul sanguin.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *