pericol majorete

Poate ca nu iti dai seama, insa majoretele si ceea ce fac ele este mult mai periculos decat alte tipuri de sporturi chiar mai grele si mai dure, cum ar fi si fotbalul. Chiar daca nu ti se pare din ceea ce fac ele acolo la marginea terenului atunci cand incearca sa intretina atmosfera, uneori cascadoriile si acrobatiile pe care le practica acestea sunt mult mai periculoase pentru vietile lor decat orice ar parctica altcineva.

Oricum, in timp ce rata leziunilor dupa procentaj face ca cheerleading-ul sa para mai periculos decat fotbalul, de exemplu, statisticile demonstreaza faptul ca jucatorii de fotbal sunt mult mai predispusi  sa moara chiar de la asemenea leziuni cauzate de sportul pe care il practica, mai mult decat ceea ce li se poate intampla majoretelor.

Nu intreba daca cheerleading-ul este mai periculos decat fotbalul, ci intreaba-te mai degraba de ce anume? In vreme ce intrebarea care compara cheerleading-ul cu fotbalul depinde de perceptia fiecaruia, nu se poate nega faptul ca este periculoasa o asemenea activitate, si devine asa din ce in ce mai mult. Intrebarea ar trebui sa fie mai degraba „De ce? Si ce se poate face in legatura cu acest lucru?”. Cercetatorii ne indreapta atentia asupra a cativa factori care au contrinuit foarte mult la cresterea numarului de leziuni.

  • Multi tineri gimnasti talentati s-au mutat de la competitiile pentru tineri in lumea majoretelor, si cu un asemenea set de abilitati avansate au impins acest sport mai departe decat scuturarea de pampoane pe marginile terenului.
  • Antrenorii echipelor de majorete au putina sau deloc antrenament  in siguranta si in cascadoriile pe care le impun majoretelor inafara de ceea ce au invatat doar din experienta. Uneori, echipele de majorete incearca cascadorii periculoase  si sunt antrenate doar de alte majorete sau chiar de catre membrii propriilor echipe.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *