echipament ploaieechipament ploaie

Pentru caldura, gatit si iluminare naturala, un foc bine facut te poate ajuta foarte mult si iti poate fi foarte de folos in conditii de supravietuire. Ar trebui sa fii mereu pregatit sa faci focul, sa stii cateva metode bune de a face focul in diferite conditii pentru orice eventualitate.

Prima modalitate prin care ar trebui sastii sa aprinzi un foc este cu ajutorul unei cutii de chibrituri. Alege sa ai la tine mereu niste chibrituri rezistente la apa si la furtuna in locul chibriturilor obisnuite de aprins focul de vreme ce sunt foarte potrivite pentru conditiile mai vitrege de vreme.

Daca vei decide totusi sa iti iei la tine chibrituri normale, asigura-te ca le vei izola de ploaie si de umezeala. Ar trebui sa le tii in rucsac, de asemenea, in locuri diferite pentru ca odata ce se va uda una dintre cutii, celelalte sa nu aiba aceeasi soarta. Ideea este ca poti pierde toata provizia de chibrituri daca le vei tine in acelasi loc.

Brichetele sunt o alta modalitate de a face un foc si de a-ti salva viata la timp. Ar fi bine sa ai mai multe aprinzatoare si brichete la tine si sa le pui in locuri diferite ale rucsacului sau ale hainei. Este bine a ai brichete rezistente la apa si cateva alimentatoare cu gaz pentru bricheta.

Ai putea de asemenea freca doua bete unul de celalalt, poti folosi o lupa sau niste chimicale pentru a face focul, ori daca stii este bine sa aprinzi focul si prin frecarea a doua pietre uan de cealalta pentru a produce scantei.

Echipament de ploaie. A ramane uscat inseamna a ramane sanatos, confortabil si odihnit, dar mai ales in siguranta. Un poncho de ploaie, o pelerina sau chiar o umbrela mai mare de tinut in rucsac sunt niste lucruri necesare pentru a te mentine uscat in cele mai rele conditii de vreme.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *