parinti si copii

A fi parinte a fost intotdeauna una din cele mai antrenante activitati si responsabilitati din lume, pentru ca necesita in primul rand eficienta, angajament, munca grea si sacrificii. In zilele prezente un numar de pedagogi spun ca a fi parinte este o decizie unanim acceptata pentru fiecare, in special pentru cei care vor sa isi creeze o familie minunata si sa aduca in sanul acesteia intelepciune, bunatate si incredere, atat pentru ei cat si pentru copii.

Parintii trebuie sa munceasca din greu pentru a ajuta la dezvoltarea copiilor

Astazi, cei mai multi parinti tind sa fie din ce in ce mai aspri cu proprii copii in ideea de a-i ajuta pe acestia sa aiba o viata mult mai prospera. Cu toate acestea, parintii nu realizeaza ca excelenta si multimea de informatii pe care o doresc copiilor pot fura din fericirea copilului, din copilaria acestuia in contradictoriu cu satisfacerea vietii. In loc sa va grabiti copii sa faca lucruri pe care nu le vor sau nu au nevoie, este mai bine sa le dati suficient spatiu pentru a-si dezvolta singuri capacitatile. Munca parintilor nu se termina niciodata, incat ei trebuie sa asigure copilului cel mai bun mediu pentru o dezvoltare de durata.

Parintii trebuie sa fie cei mai buni prieteni ai copiilor

Probabil ai crezut intotdeauna ca este mai bine sa spui lucrurilor pe nume, incat nu ai ajuns sa fii prietenul cel mai bun al acestuia, ci un parinte care are grija de viata, fericirea si siguranta sa. Cu siguranta trebuie sa ramai intr-o pozitie autoritara pentru a-ti creste rolul de parinte in ochii copilului. Familiaritatea in exces si prietenia pot avea efecte adverse in viitorul acestuia. Oamenii spun ca prietenia cu proprii copii ii ajuta pe parinti sa invete noile tehnologii. Dar sunt sigur, ca fiecare parinte poate crea o relatie de incredere cu proprii copii, fara a fi cei mai buni camarazi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *