menire familiemenire familie

Ideea ca parintii si copii alcatuiesc o familie  este o definitie de baza. Oricum, pentru a intelege asa cum trebuie alte structuri familiale, este nevoie de o defintie mai pe larg a ceeace inseamna familia de fapt. In plus la definitia universala a familiei, exista de asemenea o multime de oameni care considera un anumit grup de prieteni ca fiind familia lor si adulti care considera animalele de companie pe care le au drept membri ai familiei acestora.

Prieteni drept familie

Multi oameni considera prietenii ca facand parte din familie sau poate chiar mai apropiati de ei decat propria familie. Oamenii care si-au pierdut membrii familiei apropiati pot crea o unitate familiala de prieteni cu interese similare si cu scopuri care sa le devina inlocuitori sau chiar sfatuitori in lipsa unei structuri familiale.

Acest tip de unitate familiala, in timp ce este netraditionala, poate fi la fel de apropiata, daca nu chiar la fel de apropiata decat o structura traditionala familiala. Prietenii sunt alesi de catre cineva; in anumite momente, acesti prieteni pot fi mai speciali sau mai importanti decat propria familie unei persoane din acea familie. In plus, unii oameni care au familii foarte sprijinitoare au de asemenea si o retea extinsa de prieteni pe care ii considera cea de-a doua familie a lor sau drept adaosuri la legaturile lor de sange si de rudenie.

Animale de companie drept familie

Animalele de companie pot deveni de asemenea membri ai unei unitati familiale. Animalele de companie adauga un element de responsabilitate unei familii, mai ales in cazul copiilor. Pentru cuplurile care nu pot concepe, sau aleg sa nu aiba copii, animalele de companie pot fi niste inlocuitori si pot fi la fel de iubiti si de adorati ca si copiii. Animalele de companie, cum ar fi cainii si pisicile, sunt ingrijiti ca niste membri in plus ai familiei de catre multa lume si sunt jeliti atunci cand decedeaza.

De admin

Un comentariu la „Menirea familiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *