incredereincredere
incredere
incredere

Din ce in ce mai mult nesiguranta se naste din incercarea de a te ridica la asteptarile cuiva anume. Nimeni nu a parcursa drumul tau in viata decat tu si nici tu nu ai fost in pielea altcuiva. Ceea ce se asteapta altcineva de la tine ar trebui sa fie irelevant. Nu ar trebui sa fie acesta calea prin care a iti definesti valoarea. Tu stii prin ceea ce ai trecut pana acum si stii de asemenea prin ceea ce treci in momentul de fata, asadar doar tu stii de ceea ce esti capabil sa faci si la ce sa te astepti.

Elibereaza-te mai bine de asteptarile celor din jurul tau. Fii tu propriul decident al valorii tale si al propriilor asteptari de la tine. Atunci cand vei putea in sfarsit sa iti asiguri aceasta idee, aceasta putere, vei realiza ca o mare parte din aceasta temere a ta, aceasta neincredere in tine poate veni din  incercarea de a demonstra ceva cuiva care nici nu merita si nici nu te pretuieste suficient.

Intocmeste o lista cu 10 lucruri care iti plac la propria persoana. Indiferent de cat de comice sau de prosetesti ti se par la prima vedere. Ai facut lista? Grozav. Bravo! Vezi cat este de simplu sa iti dai seama ca te depreciezi singur degeaba? Continua sa te intaresti singur, sa iti oferi incredere in tine. Fa din asta un obciei zilnic si intocmeste o listan cu lucurile care iti plac din ce in ce mai mult la persoana ta. Vezi apoi cu mandrie cum vei capata incredere in tine si cat de bine te vei simti.

Atunci cand esti pregatit, vei fi mult mai increzator in tine in situatia in care te vei afla. De exemplu, sa spunem ca mergi cu cortul. Ar fi foarte enervant sa ajungi acolo fara echipament, fara nici o pregatire si neavand nici o idee despre ce ai de gand sa faci in curand, nu-i asa? Acum, hai sa spunem ca ti-ai facut timp sa le pregatesti pe toate pe indelete. Nu-i asa ca te simti mai bine, mai hotarat si mai stapan pe sine intr-o asemenea situatie?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *