memorie

 

memoriePierderile de memorie pe termen scurt pot fi cauza unor situatii de stres, unor boli, unor efecte ale utilizarii drogurilor sau unor accidente, incat este nevoie de timp, de practica si de activitati de dedicare pentru a imbunatati memoria si conexiunile cu trecutul.

Ce faci ca sa iti imbunatatesti memoria?

Exercitii si jocuri de mentalitate. Fie ca optezi pentru puzzzle, pentru scrubble sau pentru sudoku, aceste exercitii vor fi intotdeauna un aliat al memoriei.

Intereactionezi cu alte persoane. Este un bun exercitiu sa intalnesti zilnic persoane noi  si sa interactionezi cu ele, pentru ca in felul acesta iti vei stimula legaturile neuronale si vei fi mereu in priza cand va veni un moment in care iti amintesti de unde cunosti o anumita persoana si din ce motiv.

Rade moderat, dar des. Rasul incurajeaza flexibilitatea muschilor faciali si implicit concentrarea creierului asupra aspectelor ce tin de creativitate si de invatare.

Mananca alimente speciale pentru creier. Unele din cele mai cunoscute alimente pentru frunctionalitatea creierului si imbunatatirea memoriei sunt cele care contin omega 3, precum pestele, tonul, sardinele, oua, seminte de dovleac sau spanac si broccoli. Renunta la acele alimente bogate in grasimi, care nu vor face decat sa iti incetineasca mersul functional si sa te opreasca de la alte activitati, menite sa iti puna memoria in functiune.

Exercitii fizice. Activitatea fizica te ajuta sa ai o mai buna circulatie a sangelui catre creieri si implicit imbunatatirea functiilor acestuia. O serie de exercitii scurte te vor ajuta sa te trezesti dimineata cu mintea mai limpede si mai receptiva la nou.

Asigura timpul necesar pentru somn. O cantitate adecvata de somn te va ajuta sa fii odihnit, sa iti ajuti creierul sa performeze si sa fii in forma pentru ziua urmatoare. Un somn intre 7 si 9 ore pe noapte te va ajuta sa iti relaxezi intreg organismul si sa ai o memorie mai eficienta.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *