Acest dialog dintre mama si fiica trebuie mentinut permanent, relatia dintre cele doua trebuie sa fie consolidata mereu si sa fie alimentata in fiecare zi. Nu zic acum ca trebuie sa vorbesti in fiecare moment al zilei cu mama ta sau tu ca mama sa iti suni fiica zilnic si sa nu ii dai pace deloc, insa se stie despre ce vorbesc aici.

Insa, in timp ce ne traim vietile aglomerate si independente, si la distanta una fata de cealalta, a ne face timp din cand in cand pentru un mic rasfat la spa sau pentru a merge la un salon de manichiura-pedichiura, ne poate asigura o buna relatie cu mamele noastre in continuare, timpul, spatiul si intimitatea care ne ajuta sa ne intarim relatiile emotionale cu acestea.

Felul in care comunicam cu fiicele noastre poate fi parte integranta a stimei de sine a acestora. Asadar in cele ce urmeaza, vom prezenta cateva detalii care sa ne ajute, ca mame, sa imbunatatim imaginea fizica a copilelor noastre.

  • Luati-va ceva timp liber de la toate activitatile de rutina din fiecare zi, asezati-va confortabil undeva pe o canapea, cu o ceasca de ciocolata calda sau ceai si ceva de rontait langa voi si rasfoiti impreuna vechi albume de familie. Uitati-va la poze de-ale tale de cand erai mai tanara sau de varsta ei. Bucurati-va de asemanarile fizice dintre voi doua si da-le o importanta pozitiva. Asta o va ajuta pe fiica ta sa simta ca are o apartenenta si sa vada ideea frumusetii pe care o detineti voi, mai cu usurinta.
  • Evita sa faci comentarii negative referitoare la propria infatisare fizica in conversatiile pe care le aveti, in schimb vorbeste despre partile bune pe care le ai si felul in care acestea te incanta.
  • Fa-ti un obicei din a-i vorbi despre caracteristicile si calitatile oamenilor, in loc de a-i vorbi despre infatisarea fizica a acestora. Asta o va ajuta sa identifice ceea ce este cu adevarat important si valorile care merita apreciate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *