Pot medicamemtele sa ne altereze simtul timpului? In general, depinde de tipul de medicament si de situatie. Pentru ca a studia perceptia asupra timpului prin administrarea de medicamente oamenilor este incerdibil de imoral, cea mai mare parte din dovezile legate de timpul alimentat de medicamente este anecdotica.

Cel mai probabil, opiumul si psihedelicele au fost demonstrate ca pot incetini perceptia noastra in legatura cu timpul. O persoana poate chiar si sa spuna ca a avut parte de 70 de ani intr-o noapte, asta dupa ce a consumat droguri.

O explicatie simpla poate fi cea cum ca simtul nostru subiectiv al timpului vine de la luarea in considerare de ganduri dure pe minut, iar sub influenta opiumului si a drogurilor psihedelice, rata gandirii noastre creste. Acest fapt rezulta intr-o incetinire compensatorie a timpului perceput.

Sub conditii normale, sobolanii de laborator demonstreaza o simt uimitor de precis al timpului. De exemplu, sobolanii pot invata cu repeziciune faptul ca vor obtine mancare atunci cand un maner este apasat dupa 13 de secunde, iar acestia devin foarte constienti in a judeca intervalele de timp care trec.

Oricum, sobolanii dozati cu amfetamina s-a demonstrat ca apasa manerul mult prea repede, ceea ce nu poate sa indice decat faptul ca au un simt al timpuli mai accelerat. Atunci cand li se administreaza haloperidol, acestia apasa manerul prea tarziu indicand un nivel incetinit al timpului.  Aceste studii sunt larg acceptate ca dovezi experentiale ale faptului ca drogurile altereaza perceptia timpului.

Se vede cu ochiul liber cum anume percepe un drogat timpul si tot ceea ce il inconjoara. Vedem clar cum acesta se manifesta si cum anume vede el realitatea care il inconjoara. De obicei, cei care se drogheaza percep altfel realitatea inconjuratoare si sunt considerati mult mai rapizi si mai atenti atunci cand vine vorba despre timp. Poate de aceea, imediat dupa ce efectul drogurilor dispare, o persoana care s-a drogat la un moment dat este mult prea slabita si prea putin constienta in legatura cu ceea ce se intampla in juru-i.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *