Cu totii avem emotii atunci cand micutul trece de la o etapa la alta si nu mai este prescolar pentru ca de acum tocmai merge la scoala. Pentru ca scoala este pe punctul de a incepe ma gandesc ca va trec o multime de emotii si nu stiti cum ar trebui sa reactionati in momentul respectiv.

Un prim ghiozdan, pregatirea uniformei, pachetul pregatit de acasa… toate aceste lucruri sunt foarte emotionante atat pentru tine cat si pentru micut. Este posibil sa nu iti dai seama cat de important si de emotionant este pentru copilul tau prima zi de scoala.

In primul rand trebuie sa faci astfel incat sa anulezi toate planurile sau sa nu iti faci sa sa fii prezenta impreuna cu partenerul la marele eveniment. Copilul va avea nevoie sa se simta sprijinit deoarece se va simti singur intr-un mediu depre care nu stie mare lucru.

Toti copii se vor speria atunci cand trebuie sa se adapteze unui alt mediu si de aceea este important sa ii fii alaturi. De acum, va avea alti colegi, vor fi multi copii, o persoana care ii va educa si un alt mediu.

 

Este important sa iti lasi copilul sa fie sociabil si sa il lasi sa se joace cu cat mai multi copii. Astfel nu vei avea probleme in prima zi de scoala.

O problema importanta pentru micut va fi despartirea de mama. De acum, trebuie sa stea la scoala singur, cu copii si in acest mediu fara ca mama sa fie in permanenta cu el. Toti copii isi iubesc extrem de mult mama si doresc sa fie numai in prezenta lor. Acum, trebuie sa il lasi sa se obisnuiasc intr-un mediu, intr-un colectiv. Este posibil sa fie mai greu iar copilul sa inteleaga mai greu insa nu va dura foarte mult pentru ca isi va crea prietenii si isi va dori sa ajunga mai repede la scoala.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *