covoare curatatecovoare curatate

Actiunea de a curata un covor inseamna a utiliza o cantitate mare de apa plus mai multe solutii chimice pe care le gasim in marile magazine comerciale, astfel incat sa imbibam intreg covorul cu apa, fara a mai reusi sa pasim pe acesta.

Procesul chimic de curatare implica stralucirea covorului prin aplicarea pe suprafata acestuia unele substante bogate in spuma sau in sapun, motiv pentru care este indicat sa ne separam produsele pentru covoare de cele pentru mobila.

Vaporii chimici emanati de substantele chimice utilizate pentru curatarea covorului pot cauza reactii adverse pentru cei care le folosesc, astfel incat unele gospodine pot avea alergii sau reactii adverse a utilizarea acestora.

Un produs pentru covoare poate fi samponul special pentru acestea, incat poate absorbi murdaria, iar aplicarea acestuia nu necesita mult timp. Este indicat sa se urmeze instructiunile de pe produs pentru o mai buna reusita, astfel incat este bine sa se aplice doar spuma pe covor. Mai apoi, aspiratorul poate rezolva eliminarea mizeriilor si a prafului de pe acestea. Spuma chimica uscata se foloseste in loc de aspirator, astfel incat o aplicare de 15 minute poate absorbi murdaria de suprafata.

Un spray pentru covoare este util atunci cand nu avem mult timp la dispozitie pentru a face curatenie in intreaga casa, spray care actioneaza local si care este mai apoi eliminat cu un tampon de bumbac.

Una din cele mai eficiente solutii pentru a curata covoarele si mochetele o reprezinta otetul. Tin minte ca bunicile reuseau sa obtina cele mai curate covoare prin curatarea acestora cu otet. Se spune ca otetul dizolva fiecare particula de mizerie, incat sa redea un luciu frumos covorului.

De asemenea, este indicat, atunci cand alegem un produs de curata covoare, sa ne uitam pe eticheta acestuia pentur a vedea in ce mod ataca tesatura covorului, incat acesta sa nu fie lipsit de fire.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *