noapte albanoapte alba

O noapte alba este dificila pentru oricine, fie ca este facuta pentru un proiect pentru scoala, pentru munca sau doar o sarbatorire la nivel social. Poate duce la pierderi de memorie, cresteri in greutate sau chiar atacuri cardiace sau cerebrale pe termen lung. Totusi daca te afli la capatul unei nopti albe, iata ce ai de facut pentru ca ziua sa iti fie mai usoara.

1. Nu ceda tuturor poftelor. Studiile arata ca persoanele private de somn ajung sa apeleze mai des la „junk-food” si consuma mult mai multe calorii in ziua urmatoare decat cei ce se odihnesc suficient. Chiar daca iti doresti sa devorezi toate acele croissanturi, bomboane, pizza, dulciuri, ai grija pentru ca acei carbohidrati rafinati si zaharuri duc la o mai mare prabusire.

2. Mananca sanatos. Acum ca ai aflat ca produsele de patiserie, dulciurile si fast food-urile nu sunt recomandate, incearca sa te alimentezi cu zaharuri naturale pentru a ramane energizat. Alege nucile, alunele, carnurile usoare sau fructele, te vor energiza si te vor ajuta sa ramai treaz.

3. Fa o plimbare. Miscarea ajuta, va trimite semnale creierului ca trebuie sa ramana in stare alerta. Studii recente arata ca chiar si o plimbare scurta te poate ajuta sa iti revii mai bine dupa noaptea alba, iti creste productivitatea si creativitatea la munca. Si mai bine ar fi daca ai putea prinde si razele soarelui dimineata.

4. Consuma cafea moderat. Desi are multe beneficii, nu trebuie sa exagerezi; in loc sa alegi cea mai mare ceasca de cafea pe care o poti gasi, alege una normala si bea odata la 3-4 ore maxim.

5. Hidrateaza-te. Dezhidratarea te va face sa te simti obosit, asa ca nu adauga si mai multa moleseala neconsumand lichide.

6. Daca toti pasii anteriori esueaza, dormi. Chiar si 10-20 minute de repaos s-a observat ca ajuta foarte mult la imbunatatirea performantelor si nivelului de energie pentru cateva ore. Desi la munca nu ai cum sa atipesti, daca ai posibilitatea, chiar o scurta perioada cu ochii inchisi te poate ajuta foarte mult.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *