munca de birou

munca de birouUnele din cele mai utile informatii sunt cele care ne invata cum sa avem grija de sanatatea noastra, cum sa ne indeplinim cele mai bune sarcini si cum sa ne cream o rutina pe care sa o respectam cu mandrie, in intentia de a deveni mai buni decat noi.

Atunci cand alegi sa lucrezi intr-un birou si de cele mai multe ori se intampla chiar sa reusesti trebuie sa iei in vedere si unele aspecte care iti vor schimba viata, mai mult concentrata pe sanatate si mai apoi pe concentrarea relatiilor cu ceilalti colegi si superiori.

Cum te afecteaza munca de birou?

  • Porti pantofi inconfortabili doar pentru ca asa prevede fisa postului, dar acestia iti pot afecta masa musculata si te pot supune spasmelor musculare;
  • Folosesti telefonul mai mult decat o faci in alte zile, ceea ce te conduce catre o sensibilitate a incheieturii mainii, incat iti predispune masa musculata unei presiuni si unor exercitii greu de controlat;
  • Solicitarile repetitive ale cursorului, in cazul in care lucrezi cu calculatorul te poate face sa cresti numarul de leziuni ale tendoanelor, care pot fi supuse unor eforturi prea mari de a tine cursorul concentrat pe o anumita pozitie;
  • Scrierea textelor si tehnoredactarea iti supun creierul la aparitia sindromului de tunel carpian, incat atunci cand scrii prea mult la tastatura iti dezvolti o sensibilitate a creierului pentru a se concentra asupra tastelor si in consecinta vei avea dureri ale incheieturilor.
  • Nu numai tastatura are microbi si bacterii, ci tot ceea ce ne inconjoara intr-un birou poate fi cu microbi si bacterii care pot crea alergii si pot conduce catre sensibilitatea organismului.

Numarul mare de persoane care lucreaza in acelasi birou creste si numarul de boli, precum si imbolnaviri ale propriului organism. Daca un coleg este bolnav si stranuta, automat vei fi predispus unor simptome de acelasi fel. Este bine sa curati si sa dezinfectezi instrumentele de lucru.

De admin

Un comentariu la „Cum iti schimba munca de birou sanatatea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *