copii care plangcopii care plang

Unii copii plang mai mult decat altii inca din prima zi de nastere. Aceasta este diferenta dintre personalitatile copiilor de pretutindeni. Daca copilul tau plange imediat ce aude ceva cazand sau daca este mai sensibil, exista modalitati prin care iti poti ajuta copilul in viata de zi cu zi fara a mai plange intruna.

Copilul tau plange intruna?

Unii copii sunt foarte sensibili la mediul inconjurator si la tot ceea ce se intampla in jurul lor de fiecare data. Inca din ziua in care s-au nascut, acestia par sa planga mult mai mult si mai des decat rudele lor care sunt mai linistite si mai calme. Cu timpul, cu cat cresc mai mult, acesti copii tind sa planga cu usurinta si foarte des, chiar si zilnic in ciuda celor mai pozitive eforturi ale parintilor de a-i calma si linisti.

Parintii se simt ca si cum ar trebui sa evite anumite subiecte sau activitati pentru ca al lor copil ar putea sa inceapa sa planga de indata. Acesti copii nu raspund deloc bine la criticile constructive si mai ales daca suspecteaza ca cineva nu este 100% multumit de ei, lacrimile incep sa curga de indata.

Sfaturi pentru parinti

Daca cele de mai sus iti descriu cu exactitate copilul sau copiii, nu dispera! Acesta ar putea fi un semn ca al tau copil este foarte inteligent. Exista modalitati prin care sa iti ajuti copilul sa raiasca niste momente mult mai fericite si mai vesele mai degraba decat momente pline de lacrimi si de mahnire. Multi copii mici au probleme cu sistemul digestiv, dureri de dinti sau alte probleme  si sunt prea mici ca sa iti spuna ca ii doare. Chiar si copiii mai mari au cateodata probleme emotionale atunci cand ceva ii deranjeaza din punct de vedere fizic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *