Cel mai important lucru de cunoscut in cazul acesta este faptul ca orice tip de pedeapsa pe care le-o aplici copiilor tai si implica luarea de langa ei a ceva ce iubesc, fie ca este vorba despre timpul lor liber, despre colorat, despre fratii si surorile lor sau despre programele la care se uita la televizor, este de fapt o mare pedeapsa pentru tine, deoarece atunci cand acestia sunt implicati in activitatile de care se bucura, tu ai parte de pace si liniste.

In cele ce urmeaza, voi enumera cateva greseli pe care parintii le fac atunci cand incearca sa-si educe copii sau sa-i certe pentru ceea ce au gresit.

„Daca imi vei cere inca o data sa te las la televizor, il voi arunca pe geam”

Exista o gramada de probleme legate de aceasta amenintare. Pentru inceput, daca vei vrea sa arunci televizorul pe geam si chiar o vei face, atunci la ce te vei mai uita mai apoi? De asemenea, faptul ca traiesti intr-o comunitate de oameni si nu de salbatici va rezulta ca televizorul tau aruncat pe geam sa ii deranjeze pe acestia si sa te vada cu alti ochi.

In loc de a-ti ameninta copilul in acest fel, mai bine spunei-i in felul urmator: „Daca imi vei cere inca o data sa te las la televizor, voi merge in bucatarie si voi manca toate prajiturile pana cand imi voi da seama daca reusesc sa iti distrag atentia de la televizor si sa iti sugerez sa jucam un joc frumos si antrenant.”

„Spala-te pe dinti, altfel se vor ingalbeni”

Copiilor nu prea le pasa de fapt de lucrurile ce se vor intampla in viitor, decat daca prin viitor vrei sa spui urmatoarele secunde. Mai bine il convingi in urmatorul fel: „Daca nu te vei spala pe dinti , acestia vor capata o nuanta ciudata de portocaliu. Uita-te la dintii fratiorului tau.

Vezi acele depuneri de pe ei? Le are pentru ca are trei ani si tipa daca incerci sa il speli pe dinti. De asemenea, daca nu te vei spala pe dinti de pe acum, vei fi nevoit sa mergi la dentist ca sa ti-i repare. Si chiar daca am zis mai demult ca biroul acestuia este colorat si amuzant, nu este deloc asa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *