sistem-sanitar

Cu toate ca cineva duce o viata sanatoasa, adoptand o dieta sanatoasa dar si exercitii fizice, nu strica niciodata o vizita de rutina la un medic. Atunci cand vine vorba de alegerea celui mai bun loc de trai, unul din factorii pe care trebui sa-i luam in considerare tine de sistemul sanitar oferit de o tara. Daca un stat este capabil sa ofere un mix de servicii medicale private si publice, dar si beneficii medicale, atunci inseamna ca merita sa traiesti intr-un astfel de loc. Exista state care beneficiaza de cel mai bun sistem sanitar, asa ca nu e de mirare ca sunt descrise de state puternic dezvoltate din punct de vedere economic. Insa, exista si cateva surprize placute in aceasta lista facuta de specialisti.

State cu eficienta sanitara ridicata

Hong Kong- eficienta de 92,6%. In urma analizarii datelor, specialistii au ajuns la concluzia ca in Hong Kong se gaseste cel mai bun sistem sanitar din lume, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, sistemului medical dezvoltat. Speranta de viata de aici este una din cele mai mari din lume, iar rata mortalitatii infantile reprezinta una din cele mai mici valori din lume. Sistemul sanitar este de tip dual-track, adica serviciile medicale sunt oferite atat de guvern, cat si de sectorul privat.

Singapore- eficienta 81,9%. Se pare ca sistemul sanitar din Singapore este destul de greu de a fi intrecut. Este eficient din punct de vedere financiar, fiind o combinatie rara de factori care face ca sistemul sa fie excelent. Infara de sistemul guvernamental, sistemul privat este la fel de eficient, astfel ca cetatenii pot beneficia de o ingrijire si mai adecvata, iniferent de sectorul din care se face parte: public sau privat.

Japonia- eficienta 74,1%. La fel ca si alte state cu un sistem sanitar bine pus la punct, Japonia ofera ingrijiri medicale excelente. De exemplu, un cetatean care are asigurare medicala la o clinica privata este ajutat, in cea mai mare parte, de angajatorul sau, insa in Japonia, cetatenii pot beneficia de servicii private chiar daca nu sunt angajati.

Israel- 68,7% eficienta- pe locul patru in lume in ceea ce privesc conditiile medicale oferite catre cetateni, sistemul medical din Israel este uimitor atunci cand vine vorba de rezolvarea problemelor populatiei locale. Sistemul medical adoptat de guvern reprezinta unul din cele mai avansate sisteme tehnologice medicale din lume, aici gasindu-se cei mai pregatiti medici si asistenti medicali. Si, cireasa de pe tort: Israel va deveni, in curand, o destinatie populara in turismul medical.

De admin

Un comentariu la „Care sunt statele cu cel mai bun sistem sanitar din lume?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *