FrantaFranta

Sensibilitatea politica este importanta atunci cand vine vorba de a calatori in alta tara, insa este si mai importanta cand vine vorba despre a calatori tocmai in Franta. Fiecare calator stie ca diferitele tari au diferite culturi si obiceiuri. In lumea stresata a politicii din ziua de azi, calatorii trebuie sa stie foarte bine si foarte multe despre tensiunile politice din respectivele tari pentru a evita situatiile neplacute atunci cand se afla in vacanta sau concediu.

Din cauza neintelegerilor dintre politicile altor natiuni intre ele si intre politicile active ale Frantei, oamenii care calatoresc din alte tari in Franta trebuie sa afiseze o sensibilitate mare politica si sa adopte o atitudine neutra. Cetatenii francezi sunt de cele mai multe ori curiosi si nelimitati atunci cand vine vorba despre a intreba strainii veniti in tara la ei, in special americanii, despre ceea ce cred despre politica si ce fel de apartnenenta politica au.

In timp ce este perfect acceptabil sa iti descrii propriile atitudini politice ca si cetatean roman sau american, de exemplu, nu este o miscare prea desteapta sa iti exprimi opiniile politice care ar putea starni controverse, mai ales daca se refera la situatii straine cum ar fi conflictele tarilor din Orientul Mijlociu sau posibile sanctiuni importiva statelor non-cooperante.

Franta si Statele Unite ale Americii, cu toate ca sunt republici ambele dintre ele, au sisteme diferite de guvernare si francezii nu se simt la fel de imputerniciti ca si americanii, de exemplu. Din aceasta cauza, turistii care isi vor afisa un activism politic direct vor putea inta,pina resentimente si divergente de opinie. Ca si turist in Franta, evita a vorbi despre partidele politice, demonstratii si alte proteste civile.

Ambele natiuni au de asemenea si traditii religioase diferite. In timp ce Statele Unite au o mare varietate de secte crestine incluzand protestantismul si iudaismul, majoritatea francezilor sunt romano-catolici cu un procentaj semnificativ (aproape 10%) de cetateni islamici, facandu-i astfel destul de sensibili la comentariile religioase legate de natiunile musulmane.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *