Cand ne gandim la acel ghem mic de blana cu ochisori dragalasi sau la acel mic sufletel ce latra si da din coada cand ne intoarcem acasa sau la alte fiinte necuvantatoare, parca ne simtim induiosati si ceva inauntrul nostru confirma faptul ca ne sunt dragi. Mieunand, latrand sau manifestandu-se in fel si chip ne atrag atentia in mod placut, parca rugandu-ne sa le oferim si lor ceva afectiune, cedand din pretiosul nostru timp. Prin felul lor de a arata si de a se comporta ne influenteaza in a petrece cat mai mult timp cu ele, incet, incet dezvoltandu-se in inima noastra o mica pasiune pentru ele, la unele persoane devenind chiar destul de majora, acest lucru determinandu-i sa le rasfete in fel si chip.

Din pacate nu toate au norocul acesta. Majoritatea animalutelor sunt alungate de la stapanii lor, prin simplul fapt ca s-au saturat de ele si ca ocupa timp si spatiu, tratandu-le ca pe niste obiecte fara de pret, lasandu-le fara inima in strazi aglomerate sau aruncate pur si simplu pe malul unui rau. Sfarsesc mancate de catre vreun animal salbatic infometat, omorate de oameni fara inima, murind de foame sau batute cu cruzime. Cele care mai au norocul sa supravietuiasca acestor crude tratamente isi fac veacul pe strazi, prin livezi, prin ferme sau alte locuri. Infometate, batute si obosite isi cauta loc printr-un spatiu mai retras de unde sunt iarasi alungate. Astfel, negasind un spatiu unde sa stea, merg din loc in loc cautand adapost si ceva hrana.

Se mai gasesc oameni sufletisti ce le mai arunca din cand in cand un colt de paine, insa si acestia sunt foarte rari. Un exemplu bun sunt cainii vagabonzi de pe strazi, ce in goana lor dupa hrana si adapost, din frica si instinct de aparare mai fac victime. Oamenii la randul lor, se considera amenintati si iau masuri. Si cand zic masuri ma refer la cele drastice: ca ii impusca sau ajung la vreun centru unde sunt tinuti o perioada, apoi iarasi sunt alungati. E un drum anevoios si lung, aceasta viata trista a lor.

Fii tu ajutorul lor, zambetul lor in intuneric, cel ce ii salveaza de rau!

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *