alimente creier

In zilele acestea, suntem inconjurati de mancaruri si alimente nesanatoase de tip fast food pe care le consumam in mod obsesiv, deoarece sunt foarte gustoase si au un efect captivant. Din moment ce vietile noastre devin din ce in ce mai stresante, avem tendinta sa ignoram importanta mancarurilor sanatoase si chiar tindem sa evitam mentirea unui stil de viata sanatos. Tendinta este aceea de a manca mai mult in mai putin timp si cu mai putini bani, ceea ce inseamna ca astfel de mancaruri devin si mai accesibile. Din pacate, ne lasam furati de aceste aspecte cotidiene si nu mai vedem care sunt efecte negative reale ale mancarurilor de tip fast food, in special asupa creierului nostru.

Oboseala, ameteli, pierderi de memorie sau incapacitatea de a stoca date importante in mintea noastra- sunt lucruri care se intampla si in cazul oamenilor care nu mananca alimente tip fast-food, insa acestea tind sa fie mai dominante pentru cei care au o dieta nesanatoasa.

Alimente care stimuleaza memoria

Creierul are nevoie de suficienta energie, iar atunci cand nu dispune de cantitatea necesara, acesta „fura” energia de la alte organe. Principala resursa de energie o reprezinta glucoza, iar din moment ce creierul nu are capacitatea de a stoca glucoza, acestuia ii trebuie o aprovizionare continua. Cele mai bogate alimente in glucoza, pe care am putea sa incercam sa le adaugam in dieta noastra zilnica sunt fulgii de ovaz. Fulgii de ovaz sunt foarte comuni si, de asemenea, ofera un impuls de energie creierului, mentinand si un tract digestiv sanatos.

Un alt nutrient care imbunatateste functia creierului consta in acizii grasi omega 3. Acest tip de grasime are un efect benefic asupra fluxului de sange, fiind extrem de benefici in imbunatatirea memoriei. Grasimile nesaturate se gasesc in cantitati mari in avocado, somon dar si nuci. Nucile sunt foarte benefice deoarece, pe langa acizii grasi omega 3, acestea contin si mari cantitati de antioxidanti, ceea ce face ca, creierul sa fie mai alert. Alte alimente in care se gasesc mari cantitati de antioxidanti sunt reprezentate de ciocolata si afine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *