branzabranza

Iti doresti ce e mai bun pentru copilul tau. De aceea trebuie sa stii ca multe alimente pot afecta sanatatea ta si a copilului tau, mai mult decat crezi.

1.Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava – sau chiar moartea fatului. Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita.

Spre desebire de alti germeni, listeria se poate dezvolta si in interiorul frigideului. De aceea, femeile insarcinate trebui sa evite consumarea de mezeluri chiar daca acestea au fost pastrate la rece. In cazul crenvrustilor, riscurile scad, daca acestia sunt fierti si mancati la scurt timp.

2.Pestele este o sursa importanta de proteine, fier si zinc – nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea copilului. In plus, acizii grasi omega-3 care se gasesc in multe feluri de peste, ajuta la dezvoltarea creierului copilului.

Insa anumite tipuri de peste – in special pestii pradatori mari pot contine cantitati mari de mercur. Daca mananci frecvent peste cu continut crescut in mercur, acesta se poate acumula in timp in circulatia ta si astfel va ajunge la nivelul copilului care se dezvolta, avand un efect nociv asupra creierului si sistemului nervos al acestuia.

3.Viitoarele mame care prefera sushi ar trebui sa faca o pauza timp de 9 luni in care sa nu guste aceasta delicatesa. Desi fructele de mare sunt o sursa importanta de proteine, pot fi inclusiv o sursa de paraziti si bacterii nocive pentru fat. In orice caz, pestele si fructele de mare care fac parte din meniul unei femei insarcinate trebuie bine preparate, la temperaturi inalte.

4.Ceaiul verde este considerat un aliat al sanatatii daca este consumat cu moderatie. Consumul excesiv al acestui tip de ceai poate duce la absorbtia deficitara a acidului folic in timpul sarcinii si deci, la instalarea afectiunilor corelate cu lipsa acestei substante nutritive, printre care si anemia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *