Cumpararea monitorului potrivit inseamna verificarea multor forumuri, unde review-urile par mai mult niste advertoriale. Plimbarile prin magazine de specialitate te pun in fata unui perete acoperit in totalitate de monitoare, in numar de peste 50, care par a fi toate la fel, ceea ce iti mareste starea de confuzie. Cum sa alegi atunci un monitor potrivit?

Daca multi dintre noi cheltuim pentru upgrade-uri RAM sau ale placii video, de cele mai multe ori tindem sa trecem cu vederea o anume piesa hardware care este la fel de importanta. Poate ca PC-ul nu are o configuratie prea buna, dar ce conteaza cat de buna este in absenta unui monitor? Problema de rezolvat este alegerea unui monitor din valul de LCD-uri si LED-uri care au inundat pur si simplu piata in ultimul timp. Aspectele de care trebuie sa tii cont sunt enumerate in continuare.

Rezolutia: joaca un rol foarte important in partea vizuala. Fiecare monitor are o rezolutie presetata ce ofera cel mai bun afisaj posibil. Un monitor standard de 19” are o rezolutie standard de 1280 x 1024 pixeli, in timp ce unul de diagonala mai mare, respectiv 22”, poate suporta rezolutii pana la 1680 x 1050 sau chiar mai mari.

Unghiul de vizibilitate este urmatorul lucru de care trebuie sa tii cont. Daca esti singura persoana care va viziona ceva la acel monitor, nu asta trebuie sa te preocupe. Daca insa vor fi la un moment dat mai multe persoane, dintre care nu toate vor fi plasate fata in fata cu monitorul, acest unghi devine crucial. Astfel trebuie sa alegi un monitor care sa ofere o buna imagine chiar daca este privit dintr-un unghi de 170 de grade sau mai mult.

Contrastul determina bogatia culorilor afisate pe ecran. Rata contrastului masoara diferenta dintre cei mai luminosi si cei mai intunecati pixeli de pe ecran, asadar un contrast mai mare va oferi o imagine mai bogata din punct de vedere al culorii.

Timpul de raspuns se refera la rapiditatea cu care reactioneaza pixelii de pe ecran la schimbarea imaginilor. Monitoarele cu timp slab de raspuns au imagini incetosate sau pastreaza un timp urmele vechilor imagini inainte de schimbare. Nu mai este insa cazul de fata, intrucat toate monitoarele noi au un timp de raspuns de 8 secunde sau mai putin. Cumpararea unui monitor poate ca nu este pe atat de entuziasmanta precum cumpararea unui computer, insa trebuie sa tii cont de aceste aspecte in momentul in care te hotarasti sa faci achizitia.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *