elefanti

In cadrul unei conferinte sustinute in Botswana, expertii au ajuns la concluzia ca numarul elefantilor se va reduce drastic in urmatoarea perioada.

Expertii au avertizat ca elefantii africani vor dispare din salbaticie in urmatoarele decenii, subliniind ca se inregistreaza un declin alarmant al reducerii elefantilor din cauza braconajului pentru fildes. Summit-ul The Africa Elephant a avut loc intr-o statiune turistica din Kasane, unde a strans la un loc experti din aproape 20 de tari din Europa, Africa si Asia- inclusiv China-, in care s-a analizat cresterea braconajului ilegal pentru fildes.

Aceasta specie ar putea sa dispara mai repede decat ne-am astepta, in termen de unul sau doua decenii, daca aceasta tendinta actuala continua. In ultimii cinci ani, oamenii au pierdut ocazia de a mai salva aceste animale minunate. In cadrul conferintei s-au auzit cele mai recente cifre pe care Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii le-a facut publice: astfel, s-a raportat ca populatia de elefanti africani a scazut de la 550.000 de indivizi in anul 2006 la 470.000 in 2013. Cel mai mare declin s-a inregistrat in Africa de Est, unde s-a inregistrat o scadere de la 150.000 la 100.000 de elefanti.

Fildes ilegal

Vanatoarea de elefanti este organizata de retele internationale ilegale, pentru a aproviziona piata de fildes ilegal, in special in Asia, unde unele profituri sunt considerate a finanta unele conflicte militare regionale. Grupurile de monitorizare a vietii salbatice declara ca rutele de comercializare a fildesului arata legatura Kenyei si Tanzaniei cu tari precum Vietnam si Filipine, inainte de a ajunge pe pietele finale din China sau Thailanda. Ajuns acolo, fildesul este sculptat in bijuterii sau in mici piese de arta, si care sunt foarte apreciate de oamenii instariti.

Thailanda este o tara care pune probleme foarte mari, insa China este cea mai importanta tara atunci cand vine vorba de comercializarea fildesului ilegal.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *