profitech.ro

Atunci cand ai o masina pe care o folosesti zi de zi, ideal este sa ai si pentru ea un garaj, pentru a o proteja de intemperiile vremii – si nu numai. Sa spunem ca exista deja acel garaj – ce solutie alegi cand vine vorba de inchiderea sa? O usa in stil clasic sau una de tip rulou ori sectionala?

Prima dintre variante – usa clasica de garaj – este aleasa de marea majoritate. Are costuri mai ieftine, e simplu de folosit, dar poate fi deranjant un singur fapt: trebuie de fiecare data ca o persoana sa deschida si sa inchida usile garajului. Din acest motiv a aparut solutia nr. 2: usi garaj actionate prin telecomanda, de diverse tipuri.

Mecanismul simplu al usilor de garaj clasice are, dupa cum spuneam, un neajuns. Intr-o clipa de neatentie, usa de garaj lasata libera poate lovi masina, o alta persoana sau alte lucruri. Nu se mai intampla insa la fel si in cazul usilor de garaj cu telecomanda.

profitech.roCe avantaje ai daca alegi usi sectionale pentru garaj? Pe langa faptul ca sunt folosite la garaje tipice, standard, ofera si un grad de confort in plus: venind de la drum cu masina, nu mai trebuie sa cobori pentru a deschide garajul. Actionezi doar telecomanda, care poate fi transformata intr-un accesoriu la chei, usa se deschide si inaintezi mai departe in garaj.

Poate ca iti pui multe intrebari cu privire la usile de garaj sectionale. Ofera ele izolatia termica dorita? Raspunsul este sigur „Da”. Panourile acestor usi sunt realizate din materiale diverse, oferind izolatie termica alaturi de mobilitate si eficienta.

In cazul in care la inchiderea usii apare un obstacol, ce se intampla? In acest caz nu va mai aparea problema lovirii, precum este situatia usilor de garaj clasice. Deschiderea si inchiderea cu ajutorul telecomenzii poate fi completata de senzori ce blocheaza sistemul, pentru a preveni eventualele accidente.

Astfel de usi sunt actionate cu ajutorul electricitatii. Ce se intampla atunci cand apare o cadere de tensiune sau o intrerupere de curent? Si in acest caz exista un raspuns: poti sa echipezi motorul usii de garaj cu o baterie de rezerva. Daca vrei sa mergi si mai departe, poti instala chiar un sistem fotovoltaic, care sa incarce acea baterie. In acest fel, chiar daca pana de curent a intervenit in timp ce usa de garaj era actionata, functionarea ei nu va fi intrerupta.

Daca ceea ce iti doresti este ceva simplu, cat mai ieftin, dar pentru care va trebui sa faci sacrificiul de a cobori din masina de fiecare data pentru a putea intra in garaj, vei alege o usa de tip clasic. Daca iti doresti insa un grad sporit de confort, vei apela la usi sectionale sau tip rulou – chiar daca reprezinta o investitie mai mare, se merita.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *